2019. január 18., péntek
Piroska

Külföld

Bekebelezhetik Svédországot a migránsok

Majdnem megduplázódott a migránsválság óta a „különösen veszélyeztetett” területek száma Svédországban. A Migrációkutató Intézett legfrissebb elemzéséből kiderült, 2015 és 2017 között 15-ről 23-ra nőtt, és a svéd rendőrség szerint e területeken 5000 bűnöző személy és 200 bűnözői hálózat működik.A felmérés a balliberális propagandaoldalak által korábban tagadott nyugat-európai zónákat vizsgálta – írja az Origo.

Franciaországban már 1996-ban mintegy 750 fokozott figyelmet követelő városrészt tartottak számon – áll az elemzésben. A kutatók szerint léteznek olyan területek, ahol az állampolgárok többsége nem élhet, vagy oda nem léphet be, illetve ahol nem érvényesek a többségi társadalom normái. Van olyan Párizs melletti előváros, ahol késő este például a tűzoltók sem mernek kimenni, ha hívják őket.


A Migrációkutató Intézet legfrissebb, angol nyelvű elemzése az úgynevezett no-go zónák jelenségét vizsgálja. Sokan vitatják e kifejezés alkalmazhatóságát a jellemzően a társadalom peremén élő bevándorlók által lakott, és a bűnelkövetés szempontjából kiemelten veszélyesnek számító területek esetében. Igaz, az elnevezéssel kapcsolatos vita bizonyosan kevésbé éles azóta, hogy több skandináv ország vezetője és a német kancellár is elismerte ezeknek a zónáknak a létezését – ismerteti az Origo.

A portál által ismertetett Migrációkutató Intézet elemzéséből az is kiderül, hogy a a no-go zónának három alapvető jellemzőjét állapíthatjuk meg.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek