2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Eger

Beköszönt a tavasz

Lassan, de biztosan haladunk a hosszú tél után a kellemes, meleg tavasz felé. „Köszöntlek, kedves szép március! Ibolyaszagú, langyos leheletedet érzem már a levegőben… És a te lábad nyomán kizöldül a fű, és előkéklik az ibolya” – írta Gárdonyi Géza, talán egy egri teraszon ülve, ahogy teszi ezt ma is a róla elnevezett belvárosi téren.

Az Egri Tavaszi Fesztivál március 15-én a Líceumban veszi kezdetét, az új Egri Csillag fellövésével. Az este folyamán 15 borászat kínálja több mint 30 borát a látogatóknak. Bemutatkozik a 2017-es évjáratú Egri Csillag, és idén először egri bikavérek is részt vesznek a borkóstolón. Este fél 8-tól Tóth Vera ad koncertet a Líceumban.

 

A Gárdonyi szobor Eger belvárosában

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.