EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Eger

Beköszönt a tavasz

Lassan, de biztosan haladunk a hosszú tél után a kellemes, meleg tavasz felé. „Köszöntlek, kedves szép március! Ibolyaszagú, langyos leheletedet érzem már a levegőben… És a te lábad nyomán kizöldül a fű, és előkéklik az ibolya” – írta Gárdonyi Géza, talán egy egri teraszon ülve, ahogy teszi ezt ma is a róla elnevezett belvárosi téren.

Az Egri Tavaszi Fesztivál március 15-én a Líceumban veszi kezdetét, az új Egri Csillag fellövésével. Az este folyamán 15 borászat kínálja több mint 30 borát a látogatóknak. Bemutatkozik a 2017-es évjáratú Egri Csillag, és idén először egri bikavérek is részt vesznek a borkóstolón. Este fél 8-tól Tóth Vera ad koncertet a Líceumban.

 

A Gárdonyi szobor Eger belvárosában

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.