2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Bokrétaünnep a szőlősi óvodában

Évtizedes problémát old meg pályázati támogatásból a vértesszőlősi önkormányzat: az év végéig új bölcsőde és óvoda épül a településen.

Még ebben az évben, a nyár végén beköltözhetnek a kis lakók az épülő vértesszőlősi bölcsődébe és óvodába. A település önkormányzata a megyei önkormányzat települési operatív programján (TOP) nyert 150 millió forintos támogatással és ugyanennyi önerővel képes megvalósítani a projektet, amelynek bokrétaünnepségét a napokban rendezték meg Szőlősön.


Nagy Csaba polgármester lapunk kérdésére kiemelte: az új óvodával évtizedes probléma oldódik meg a településen. Az építkezés sikere és a jelentkezők száma jelzi: Vértesszőlős továbbra is vonzó a kisgyermekes családok számára. Az intézményben 1250 négyzetméteren csaknem 40 új bölcsődei és 150 óvodai férőhely áll rendelkezésre. Az épület még a nyár folyamán elkészül, míg a gyermekek várhatóan szeptemberben foglalhatják el az új csoportszobákat.

A bokrétaünnep a munkálatok megkezdését jelzi, a gyerekek már az év vége előtt beköltözhetnek az új épületbe

Bencsik János országgyűlési képviselő köszönetet mondott a vértesszőlősi önkormányzatnak, amely a TOP támogatása mellé „odatette” a maga önrészét, de megköszönte az igyekezetet a szülőknek is, akik bíznak az intézményben, az ott dolgozók hozzáértésében, és gyermekeiket a helyi óvodába íratják be. A parlamenti képviselő kiemelte: a kormány korábban döntött a bölcsődei férőhelyek növelésének lehetőségeiről, illetve a bölcsődék és óvodák fejlesztéséről. A szőlősiek most e fejlesztés eredményeképpen élvezhetik a település és a kormányzat nyújtotta támogatás gyümölcsét. Bencsik János elmondta: a beruházásoknak köszönhetően Bajon is bővíthetik az óvodát, míg Tatabányán és Tatán is több óvodában és bölcsődében zajlanak, illetve hamarosan megkezdődnek a korszerűsítési munkálatok.


A bokrétaünnepségen részt vett Csepreghy Nándor miniszterhelyettes, aki beszédében megemlítette: a vértesszőlősi fejlesztés kifejezetten szép példa arra, hogy a helyi polgárok mernek gyermeket vállalni, hiszen az egzisztenciális biztonság mellett a szociális biztonság is garantálva van.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.