EUR: 321,17 Ft
CHF: 284,66 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Debrecen

Bontják a strandot

A Nagyerdei Stadion már a tavaszi fordulókra várja a labdarúgókat és a sportrajongó közönséget. A szomszédságában álló Víztorony – amely a város turisztikai látványosságai közé emelkedett és kiváló programhellyé nőtte ki magát – éppen „rátekint” a Nagyerdei Strand területére, ahol egy ideje munkagépek zaját hallani.

Bontják a strand elavult épületeit. Aki nem debreceni, az talán még nem tudja, mi lesz itt. Bizony a város legjelentősebb turisztikai fejlesztése várható, a nagyerdei strandfürdő teljes rekonstrukciója és átépítése következik. A bontási munkálatok már elkezdődtek. Minden építményt és medencét (az 50 méterest is) elbontanak, kivéve azokat a kiszolgáló épületeket, amelyek a megmaradó gyógyfürdő- és szállodaépületek működéséhez kellenek. A kabinsor egyelőre ideiglenes kerítésként megmarad, azt az új fürdőt építő vállalkozó fogja felszámolni. A bontást a szerződés szerint hat hónap alatt kell a kivitelezőnek elvégeznie, 200 millió forintért. Közben véglegesítik az új strandfürdő terveit, majd indulhat a kivitelezői közbeszerzési eljárás.


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.