EUR: 313,46 Ft
CHF: 276,84 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Botránycunami a Jobbikban

Közel sincs még vége a Jobbik–FKGP-paktum körül kirobbant botránynak. Ismert: a korrupt Jobbik a Kisgazdapárt elnökének támogatást ígért annak érdekében, hogy a párt visszaléptesse talpon maradt jelöltjeit. A kisgazdák egy olyan hangfelvétel nyilvánosságra hozatalával fenyegetőztek, amely szerintük bizonyítaná, hogy a Jobbik és a kisgazdák vezetői választási csalást követtek el.

Nemrég került nyilvánosságra a Jobbik és a kisgazda-pártvezetés által szignózott szerződés, amelyről a Lokál is beszámolt. A dokumentumot Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója írta alá, valamint tanúként hitelesítette Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője és Balogh Károly, az FKGP elnöke. A dokumentum azokat a vállalásokat tartalmazza, amelyeket a Jobbik ígért cserébe azért, hogy a kisgazdák visszaléptessék jelöltjeiket Vona Gáborék javára. A vesztegetést természetesen a pártot felvásárló Simicska Lajos pénzéből fedezte volna a Jobbik, akik más pártoknál és jelölteknél is próbálkoztak, az utóbbi időben pedig feltűnően sokan lépnek vissza a javukra.

Forrás: Mandiner

A kisgazdák pártvezetésénél most jött el a pillanat, hogy reagáljanak az egyre súlyosabb ügyre: egy olyan közleményt adtak ki, amely olyan, mintha a Jobbik pártközpontjában írták volna. A felhívás olaj volt a tűzre az amúgy a függetlenségéért küzdő pártban. Engelmann József kisgazda politikus ismét üzent a Vonáékkal lepaktált FKGP-elnöknek: „Balogh úr, Ön melyik párt elnöke?” – számolt be a történtekről az Origo.

A kisgazdák közleményéből kiderül, hogy Balogh Károly elnök előterjesztése alapján fogadta el a párt azt a vállalást, amely az FKGP és a Jobbik Magyarországért Mozgalom közötti megbeszélések eredményeként született. Ezenkívül a párt tagjai felhatalmazták az FKGP elnökét, hogy késedelem nélkül folytassa a tárgyalásokat a két párt együttműködésének részleteiről. Továbbá arról is döntöttek, hogy csak Balogh nyilatkozhat a sajtóban az ügyről. Végül a közlemény kiemeli: a kisgazdák felszólítják szimpatizánsaikat, hogy április 8-án a Jobbikra szavazzanak.

Fotók bizonyítják, hogy Szabó Gábor pártigazgató és Schön Péter gazdasági igazgató táskaszám hordják el Simicskától a pénzt

Tehát a kisgazdák hatalmas öngólt rúgtak, és közleményükben maguk ismerték el, hogy szóról szóra igazak voltak az őket és a Jobbikot ért korrupciós vádak.

A Jobbik az utóbbi időben térdig jár a botrányos ügyekben. Vona Gábor pártelnökről például kiderült, hogy a pápa elleni merénylet egyik vádlottja, a muszlim Musa Serdar Celebi az egyik legjobb barátja.


Musa Serdar Çelebi és Vona Gábor

Janiczak Dávid alelnök, ózdi polgármester lemondását pedig azért követelik sokan, mert a politikus nemi erőszakkal fenyegette meg egyik női munkatársát. Minderről hangfelvétel is készült, Janiczak szó szerint azt mondta: „Szárazon k.rlak se..be az összes fa…al!”

Janiczak Dávid

 

Fényűző vadászháza van Sneidernek

Sneider Tamás
MTI Fotó: Soós Lajos

A Fidesz-frakció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez egy jobbikos képviselő ellen. Közleményükben azt írják: „A Jobbik újabb alelnöke bukott le. Most Sneider Tamás felejtette el vagyonnyilatkozatában közölni, hogy egy több tízmillió forint értékű fényűző vadászháza van a Mátra tetején. A Fidesz-frakció ezért vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Sneider Tamás ellen. Ez már nem az első ilyen lebukás a Jobbikban. Egy éve Volner János bukott le azzal, hogy miközben vagyonnyilatkozatában úgy tett, mintha nincstelen lenne, a felesége nevén hét ingatlan is volt.” Nemcsak Sneider, de az orosz kémügybe keveredett, csak KGBélaként ismert Kovács Béla sem panaszkodhat: neki a Pilis kellős közepén van egy luxuskastélya.

Forrás: Origo

 

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek