2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb II.kerület

Bővül a Szabó Lőrinc iskola

Négy új tanteremmel bővül a Pasaréti úti Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium, emellett egy többmilliárdos fejlesztés részeként megújul az iskola energetikai rendszere is: az épület hőszigetelést, új nyílászárókat, hűtő-fűtő rendszert és napelemeket kap, uniós és hazai forrásból.

A bővítésre többek között azért van szükség, mert az iskolába évek óta több gyermek jelentkezik, mint amennyi férőhely van.


T. Zuggó Tünde, a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője és Láng Zsolt polgármester megtekintette a bővítési terveket (masodikkerulet.hu)

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő tudatta, hogy többmilliárdos fejlesztés keretében, uniós és hazai forrás felhasználásával megnyílt a lehetőség arra, hogy az eddig 24 tanteremmel rendelkező Szabó Lőrinc iskola négy tanteremmel bővüljön, és energetikai szempontból is megújuljon.

Varga Mihály miniszter, a II. kerület országgyűlési képviselője jelentette be a fejlesztést

Láng Zsolt polgármester örömnek nevezte, hogy a kerület életében az elmúlt időszakra a prosperitás és a fejlődés volt jellemző. A jövőben is a kerület fejlesztése lesz a legfőbb cél, ennek pedig kiemelt része a kerületi intézmények, bölcsődék, óvodák és iskolák folyamatos fejlesztése.

A diákok örömmel fogadták a bővítést

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.