EUR: 313,73 Ft
CHF: 276,38 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Egyéb II.kerület

Bővül a Szabó Lőrinc iskola

Négy új tanteremmel bővül a Pasaréti úti Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium, emellett egy többmilliárdos fejlesztés részeként megújul az iskola energetikai rendszere is: az épület hőszigetelést, új nyílászárókat, hűtő-fűtő rendszert és napelemeket kap, uniós és hazai forrásból.

A bővítésre többek között azért van szükség, mert az iskolába évek óta több gyermek jelentkezik, mint amennyi férőhely van.


T. Zuggó Tünde, a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője és Láng Zsolt polgármester megtekintette a bővítési terveket (masodikkerulet.hu)

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő tudatta, hogy többmilliárdos fejlesztés keretében, uniós és hazai forrás felhasználásával megnyílt a lehetőség arra, hogy az eddig 24 tanteremmel rendelkező Szabó Lőrinc iskola négy tanteremmel bővüljön, és energetikai szempontból is megújuljon.

Varga Mihály miniszter, a II. kerület országgyűlési képviselője jelentette be a fejlesztést

Láng Zsolt polgármester örömnek nevezte, hogy a kerület életében az elmúlt időszakra a prosperitás és a fejlődés volt jellemző. A jövőben is a kerület fejlesztése lesz a legfőbb cél, ennek pedig kiemelt része a kerületi intézmények, bölcsődék, óvodák és iskolák folyamatos fejlesztése.

A diákok örömmel fogadták a bővítést

Kapcsolódó Cikkek

 • Európai szaktekintélyek körében

  Európai szaktekintélyek körében

  Prof. Dr. Szécsi Gábor tanszékvezető egyetemi tanárt, a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karának dékánját március 2-án Salzburgban beiktatták az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia (EASA) tagjai közé.

 • Nem kell rongálni a Mecseket!

  Nem kell rongálni a Mecseket!

  Több százezres kárt tettek a Mecsekben azok a kirándulók, akik az erdei műtárgyakat dobták tűzre, ha épp szalonnázni volt kedvük. Ezt elégelték meg a Biokom emberei és álltak elő egy remek ötlettel.

 • A győzelem lesz a cél a First Fielden

  A győzelem lesz a cél a First Fielden

  Amerikában nem is olyan nagyon régen, a Super Bowl-lal befejeződött az ott oly nagyon népszerű amerikai futball bajnoksága, míg Magyarországon e honban rövidesen elkezdődik a verseny.