2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb II.kerület

Bővül a Szabó Lőrinc iskola

Négy új tanteremmel bővül a Pasaréti úti Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium, emellett egy többmilliárdos fejlesztés részeként megújul az iskola energetikai rendszere is: az épület hőszigetelést, új nyílászárókat, hűtő-fűtő rendszert és napelemeket kap, uniós és hazai forrásból.

A bővítésre többek között azért van szükség, mert az iskolába évek óta több gyermek jelentkezik, mint amennyi férőhely van.


T. Zuggó Tünde, a Szabó Lőrinc Két Tannyelvű Általános Iskola és Gimnázium igazgatónője és Láng Zsolt polgármester megtekintette a bővítési terveket (masodikkerulet.hu)

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, országgyűlési képviselő tudatta, hogy többmilliárdos fejlesztés keretében, uniós és hazai forrás felhasználásával megnyílt a lehetőség arra, hogy az eddig 24 tanteremmel rendelkező Szabó Lőrinc iskola négy tanteremmel bővüljön, és energetikai szempontból is megújuljon.

Varga Mihály miniszter, a II. kerület országgyűlési képviselője jelentette be a fejlesztést

Láng Zsolt polgármester örömnek nevezte, hogy a kerület életében az elmúlt időszakra a prosperitás és a fejlődés volt jellemző. A jövőben is a kerület fejlesztése lesz a legfőbb cél, ennek pedig kiemelt része a kerületi intézmények, bölcsődék, óvodák és iskolák folyamatos fejlesztése.

A diákok örömmel fogadták a bővítést

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.