EUR: 324,96 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 24., vasárnap
Iván

Belföld

Budaházy üzent a Jobbiknak

Exkluzív interjút közölt a Figyelő e heti lapszámában Budaházy Györggyel. Bírósági ügyéről, bevándorlásról, az Orbán-kormányról és a választásokról is elmondta véleményét.

Budaházy György részletesen kifejtette a véleményét a Figyelő legfrissebb számában a migrációs válságról. Úgy véli, hogy egy teljesen idegen kultúra érkezett ide, amely olyan felfogással rendelkezik az életről, ami teljesen idegen az európaiak számára. Az sem segít, hogy “Nyugat-Európában még mindig az az ideológiai kör van hatalmon, amelyik ezt a veszedelmes idegenséget behozza a földrészünkre” – fűzte hozzá.


Megvan a véleménye a jelenlegi belpolitikai helyzetről és a választások előtti ellenzéki összefogásról is. Úgy látja, hogy “1990 óta ez a legjobb kormány, amely Magyarországon volt”. Kifejtette, hogy mindig hiányolta az állampolgárok bevonását a közügyekbe, de szerinte Orbán Viktor a nemzeti konzultációval ezt is bevezette. Hozzáfűzte, hogy sok mindent lehetne jobban csinálni, példaként pedig a 2006-os rendőrterror felelőseinek elmaradt elszámoltatását hozta.

Budaházyt a lehetséges Vona-Gyurcsány-összefogásról is kérdezték. Szerinte nagy hiba lenne a Jobbik részéről, ha összeállna Gyurcsánnyal. Mindenkit emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány volt az, aki 2006-ban a tömegbe lövetett, a határon túli magyarok ellen uszított és máig uszít, valamint rászorította a társadalmat a devizahitelre, melynek köszönhetően a lakosság harmada csődbe ment. Kiemelte azt is, hogy az LMP-Momentum-tengellyel való összefogás sem megoldás. De a Jobbik semmiképp sem kerül kormányra 2018-ban.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Egy hét múlva élesben indul az online számlázás

    Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára – hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.

  • Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Egyházi kitüntetést kapott Tarlós István

    Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.