2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Belföld

Budaházy üzent a Jobbiknak

Exkluzív interjút közölt a Figyelő e heti lapszámában Budaházy Györggyel. Bírósági ügyéről, bevándorlásról, az Orbán-kormányról és a választásokról is elmondta véleményét.

Budaházy György részletesen kifejtette a véleményét a Figyelő legfrissebb számában a migrációs válságról. Úgy véli, hogy egy teljesen idegen kultúra érkezett ide, amely olyan felfogással rendelkezik az életről, ami teljesen idegen az európaiak számára. Az sem segít, hogy “Nyugat-Európában még mindig az az ideológiai kör van hatalmon, amelyik ezt a veszedelmes idegenséget behozza a földrészünkre” – fűzte hozzá.


Megvan a véleménye a jelenlegi belpolitikai helyzetről és a választások előtti ellenzéki összefogásról is. Úgy látja, hogy “1990 óta ez a legjobb kormány, amely Magyarországon volt”. Kifejtette, hogy mindig hiányolta az állampolgárok bevonását a közügyekbe, de szerinte Orbán Viktor a nemzeti konzultációval ezt is bevezette. Hozzáfűzte, hogy sok mindent lehetne jobban csinálni, példaként pedig a 2006-os rendőrterror felelőseinek elmaradt elszámoltatását hozta.

Budaházyt a lehetséges Vona-Gyurcsány-összefogásról is kérdezték. Szerinte nagy hiba lenne a Jobbik részéről, ha összeállna Gyurcsánnyal. Mindenkit emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány volt az, aki 2006-ban a tömegbe lövetett, a határon túli magyarok ellen uszított és máig uszít, valamint rászorította a társadalmat a devizahitelre, melynek köszönhetően a lakosság harmada csődbe ment. Kiemelte azt is, hogy az LMP-Momentum-tengellyel való összefogás sem megoldás. De a Jobbik semmiképp sem kerül kormányra 2018-ban.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Sneider: Inkább muszlim, mint zsidó!

  Igen gyengécske magyarázattal szolgált új felesége esküvői náci karlendítése kapcsán Sneider Tamás Jobbik-elnök, aki szerint “csak poénkodtak” a kiszivárgott videón. Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az egykori radikálisok átírnák saját múltjukat, de most az is kiderült: nem csak a régmúltban, a néppárti fordulat óta is leginkább a náci romantika fakasztja őket mosolyra.

 • Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Rögtönítélő bíróságokat akarnak Sorosék

  Brüsszel és a Soros-szervezetek korlátozni akarják a tagállamok függetlenségét, fejük fölé kineveznének egy úgynevezett független szakértői testületet, amely valójában egy rögtönítélő bíróság lenne – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

 • Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Egyre rejtélyesebb a kizuhant kislány ügye

  Újabb személyt gyanúsíthatnak meg a kistarcsai gyermektragédia ügyében. A hároméves Pannikának, aki kizuhant a negyedikről, a szüleit és a rá vigyázó keresztanyját is meggyanúsították már, a gyerek vérében pedig alkoholt találtak.