EUR: 333,69 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Budai: Czeglédy kezelte az MSZP és a DK kampánypénzét

A baloldal azért ragaszkodik Czeglédy Csabához, mert ő kezelte az MSZP és a DK kampánypénzét – mondta Budai Gyula a Figyelő című hetilapnap legfrissebb számában közölt interjúban.

Szerinte ezt bizonyítja az is, hogy amikor a politikust kiengedték az előzetes letartóztatásból, első útja Gyurcsány Ferenchez, a DK elnökéhez vezetett. Hozzátette: az egész szombathelyi képviselő-jelöltséget azért találták ki Czeglédy Csaba számára, hogy egy kis időre kiengedjék az előzetesből, és bizonyítékokat semmisíthessen meg, vagy egyeztessen Gyurcsány Ferenccel.


Kifejtette azt is: Czeglédy Csaba megzsarolhatná Gyurcsány Ferencet, valamint több MSZP-s és DK-s politikust. Amennyiben jogellenesen juttatott pénzt a két párt kasszájába, a mostani hallgatásával fedezheti őket. “Kéz kezet mos” – fogalmazott Budai Gyula.

A fideszes politikus felhívta a figyelmet arra is: Czeglédy Csaba mellett tüntetett többek között Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke is. Közölte: Kunhalmi Ágnes 2014-ben, a választás előtt találkozott Czeglédy Csabával, és abban állapodtak meg, hogy a szombathelyi szocialista finanszírozza majd a párt országos kampányát.


“Jó lenne, ha Czeglédy nyilatkozna arról, mekkora összeget adott át Kunhalminak” – tette hozzá, de választ várt arra is, miből adta ezt a pénzt. Emlékeztetett: a diákmunka-szövetség ügye 2011-ben kezdődött, és hat év alatt 6,3 milliárd forint adót nem fizettek be a költségvetésbe.

“Czeglédynek semmilyen más feladata nem volt, mint hogy pénzt “állítson elő” a baloldal támogatására” – jelentette ki. Szerinte azok a politikusok, akik kiállnak Czeglédy Csaba mellett, megnyugodhatnak, hogy a szombathelyi “táskás emberük” semmilyen terhelő dolgot nem mond róluk a hatóságoknak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek