EUR: 324,16 Ft
CHF: 278,71 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amelyekkel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, hogy mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a „baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

Mit tud Czeglédy a baloldalról – kérdezi Budai Gyula
/MTI Fotó: Komka Péter

A Fidesz szerint az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amelyekkel zsarolhatja Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét és a szocialistákat. Erről Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője a fidesz.hu-n megjelent interjúban beszélt.


– Meggyőződésünk, hogy Czeglédy Csaba az MSZP és a DK titkos finanszírozását hajtotta végre az államtól és a diákoktól ellopott milliárdokból. Mint ismert: Czeglédy tavaly júniusban került előzetes letartóztatásba, mert az ügyészség és az ügyben eljáró NAV nyomozóinak megalapozott gyanúja szerint több mint hatmilliárd forintnyi közpénzt csalt el iskolaszövetkezetekre épített bűnszervezetével, amelyet Czeglédy – Gyurcsányék Altus Portfólió Kft.-je által anyagilag is támogatott – Human Operator Zrt.-jéből irányítottak.

A baloldal politikusai nemrégiben azért tüntettek, mert a rácsok mögül a választáson indulással elnyert mentelmi joggal visszaélve „kilopták” Czeglédyt, akinek mentelmi jogát azonban végül felfüggesztette a választási bizottság, így a különösen jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított baloldali politikus visszakerült a rács mögé.


Budai Gyula interjújában emlékeztetett Gyurcsány Ferenc korábbi kétértelmű kijelentésre, miszerint „a szocialistákhoz sok helyről vándorolt pénz. Az, hogy honnan vándorolt, jobb, ha nem tudjuk”.

– Ezért védik, falaznak neki, és ezért akarják kihozni a börtönből. Éppen ezért szeretnénk tudni, mit tudhat Czeglédy Csaba, és mivel zsarolhatja Gyurcsány Ferencet és szocialistákat „titkos pénztárnokuk” – tette fel az egyelőre megválaszolatlan kérdést a baloldali ellenzék vezéreinek Budai.

Pénzzel és politikai támogatással segíti a becsukott Czeglédy-t Gyurcsány
/MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az is szembetűnő, hogy a Czeglédy-ügyben megkárosított diákok kártalanítását a baloldali ellenzék nem volt hajlandó megszavazni a parlamentben, de a fiatalok lenyúlásával gyanúsított Czeglédy mellett sorra kiállnak a DK és az MSZP prominens tagjai.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Brüsszel megint Sorost védi

  Brüsszel megint Sorost védi

  Nem nyugszanak a migránspárti uniós bürokraták, ugyanis a Népszava értesülései szerint ma kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a menekülteket segítő szervezetek ellen kitalált, úgynevezett „Stop Soros” törvény és a hozzá kapcsolódó alkotmánymódosítás miatt.

 • Habosan szép az élet

  Habosan szép az élet

  A nagy nyári melegben semmi sem oltja olyan jól az ember szomját, mint egy jó hideg sör. De mit érdemes inni? A boltok polcai tele vannak különböző áru, márkájú és összetételű nedűvel.

 • Gyerekfoci

  Gyerekfoci

  Most, hogy végre vége a vébének (az egész tornán volt vagy 4 jó meccs…) újfent átadhatjuk magunkat az igazi focinak.