2019. február 22., péntek
Gerzson

Belföld

Budai: Czeglédy zsarolhatja a baloldalt

Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amelyekkel zsarolhatja a DK-t és szocialistákat – nyilatkozta Budai Gyula fideszes képviselő, aki arra vár választ a baloldali pártoktól, hogy mivel tartja sakkban Gyurcsányt és az MSZP-t a „baloldal pénztárnoka”, ami miatt mindenképpen ki akarják hozatni a köztörvényes bűncselekménnyel vádolt ügyvédet a börtönből.

Mit tud Czeglédy a baloldalról – kérdezi Budai Gyula
/MTI Fotó: Komka Péter

A Fidesz szerint az előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba olyan információk birtokában lehet, amelyekkel zsarolhatja Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét és a szocialistákat. Erről Budai Gyula, a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselője a fidesz.hu-n megjelent interjúban beszélt.


– Meggyőződésünk, hogy Czeglédy Csaba az MSZP és a DK titkos finanszírozását hajtotta végre az államtól és a diákoktól ellopott milliárdokból. Mint ismert: Czeglédy tavaly júniusban került előzetes letartóztatásba, mert az ügyészség és az ügyben eljáró NAV nyomozóinak megalapozott gyanúja szerint több mint hatmilliárd forintnyi közpénzt csalt el iskolaszövetkezetekre épített bűnszervezetével, amelyet Czeglédy – Gyurcsányék Altus Portfólió Kft.-je által anyagilag is támogatott – Human Operator Zrt.-jéből irányítottak.

A baloldal politikusai nemrégiben azért tüntettek, mert a rácsok mögül a választáson indulással elnyert mentelmi joggal visszaélve „kilopták” Czeglédyt, akinek mentelmi jogát azonban végül felfüggesztette a választási bizottság, így a különösen jelentős értékre, üzletszerűen, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással gyanúsított baloldali politikus visszakerült a rács mögé.


Budai Gyula interjújában emlékeztetett Gyurcsány Ferenc korábbi kétértelmű kijelentésre, miszerint „a szocialistákhoz sok helyről vándorolt pénz. Az, hogy honnan vándorolt, jobb, ha nem tudjuk”.

– Ezért védik, falaznak neki, és ezért akarják kihozni a börtönből. Éppen ezért szeretnénk tudni, mit tudhat Czeglédy Csaba, és mivel zsarolhatja Gyurcsány Ferencet és szocialistákat „titkos pénztárnokuk” – tette fel az egyelőre megválaszolatlan kérdést a baloldali ellenzék vezéreinek Budai.

Pénzzel és politikai támogatással segíti a becsukott Czeglédy-t Gyurcsány
/MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Az is szembetűnő, hogy a Czeglédy-ügyben megkárosított diákok kártalanítását a baloldali ellenzék nem volt hajlandó megszavazni a parlamentben, de a fiatalok lenyúlásával gyanúsított Czeglédy mellett sorra kiállnak a DK és az MSZP prominens tagjai.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Országszerte komoly károkat okoz az erős szél

    Károkat okoz az erős szél Magyarország északkeleti részén, főként kidőlt fákhoz riasztják a tűzoltókat – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője pénteken az MTI-vel.

  • Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Leaszfaltozzák a fővárosi földutakat

    Szilárd útburkolattal látják el a budapesti földutakat egy négyéves útépítési program keretében, amelynek első körében tizenhárom kerületet érintően 8,3 milliárd forintot fordítanak a célra – jelentette be a főpolgármester pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.