2018. november 16., péntek
Ödön

Belföld

Budai Gyula: Zsarolja az MSZP és a DK politikusait Czeglédy

Egyre több jel utal arra, hogy a szombathelyi volt szocialista politikus a DK és az MSZP titkos pénztárnoka – erről beszélt Budai Gyula, fideszes országgyűlési képviselő az EchoTV Napi aktuális című műsorában.

Budai szerint a Czeglédy körül kibontakozó gyanús ügyletek mind azt igazolják, hogy ezekből a pénzekből finanszírozzák az MSZP és a DK kampányát. A politikus emlékeztetett arra, hogy Czeglédy többször elmondta, hogy semmilyen vagyonnal nem rendelkezik – írja az Origo.


A Fideszes politikus szerintCzeglédy kőkeményen zsarolja az MSZP-s és DK-s politikusokat. A történet egyik legérdekesebb szála szerinte, hogy Czeglédy az Altus cégbirodalomtól kapott 200 millió forintos kölcsönt. A pénzt arra kapta, hogy kifizesse a károsult diákokat, azonban ez nem történt meg. Hova tűnt a pénz?

Az Origo emlékeztet arra, hogy Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselőt csütörtökön engedték ki a börtönből, miután képviselőjelölt lett, így megillette a mentelmi jog. Ezt azonban a Nemzeti Választási Bizottság pénteken felfüggesztette, este ismét őrizetbe vették, az ügyészség pedig ismét indítványozta előzetes letartóztatását.


Az ügyben Budai Gyula tartott sajtótájékoztatót, aki úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc hétfőn is rohant Czeglédy Csabához. A DK elnöke délelőtt a Szegedi Járásbíróság épülete előtt nyilatkozott, ahol Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása ügyében dönt a nyomozási bíró.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek