EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb VI.kerület

Bűncselekmény volt a paloták eladása

Másodfokon is elítélte a palotaper vádlottjait a Fővárosi Ítélőtábla. A bíróság kimondta, hogy az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok pályáztatás nélkül, áron alul történt eladása bűncselekmény volt.

A vádlottak közül Fürst György egykori alpolgármester első fokon hűtlen kezelés bűntette miatt kiszabott két év börtönbüntetését öt évre felfüggesztve helybenhagyta, a többieket, a képviselő-testület egykori szocialista és szabad demokrata tagjait hanyag kezelés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért megrovásban részesültek.


Az egyik pályázat nélkül, áron alul értékesített ingatlan az Andrássy út 47. alatt

Terézváros önkormányzata közleményt adott ki, ebben felszólítja a jelenleg is képviselő, elítélt Hatvani Csabát, mondjon le a mandátumáról és távozzon a közéletből, miután immár másodszor ítélték el jogerősen és többedszer is kiderült, méltatlanná vált a terézvárosiak képviseletére.

Amint a kiadott közleményben áll, az önkormányzat a bíróság által megítélt 123 millió forint polgári jogi igényének és kamatainak – összesen több mint 200 millió forint – érvényesítéséért a szükséges lépéseket haladéktalanul megteszi. Ugyanakkor az ítélettel kapcsolatban a Kúria részére előterjesztendő felülvizsgálati kérelem benyújtása érdekében az illetékes ügyészséghez fordul.

A terézvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban egy büntetőügyben született másodfokú ítélet, ám közben a Fővárosi Főügyészség hét további ingatlan (Anker köz 1–3., Andrássy út 21, 23., 35., 45., Liszt Ferenc tér 7., Oktogon tér 4.) értékesítése miatt rendelt el nyomozást, ezek esetében a gyanú szerint összesen 1,8 milliárd forint kár érte a kerületet.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.