2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb VI.kerület

Bűncselekmény volt a paloták eladása

Másodfokon is elítélte a palotaper vádlottjait a Fővárosi Ítélőtábla. A bíróság kimondta, hogy az Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok pályáztatás nélkül, áron alul történt eladása bűncselekmény volt.

A vádlottak közül Fürst György egykori alpolgármester első fokon hűtlen kezelés bűntette miatt kiszabott két év börtönbüntetését öt évre felfüggesztve helybenhagyta, a többieket, a képviselő-testület egykori szocialista és szabad demokrata tagjait hanyag kezelés vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság, amiért megrovásban részesültek.


Az egyik pályázat nélkül, áron alul értékesített ingatlan az Andrássy út 47. alatt

Terézváros önkormányzata közleményt adott ki, ebben felszólítja a jelenleg is képviselő, elítélt Hatvani Csabát, mondjon le a mandátumáról és távozzon a közéletből, miután immár másodszor ítélték el jogerősen és többedszer is kiderült, méltatlanná vált a terézvárosiak képviseletére.

Amint a kiadott közleményben áll, az önkormányzat a bíróság által megítélt 123 millió forint polgári jogi igényének és kamatainak – összesen több mint 200 millió forint – érvényesítéséért a szükséges lépéseket haladéktalanul megteszi. Ugyanakkor az ítélettel kapcsolatban a Kúria részére előterjesztendő felülvizsgálati kérelem benyújtása érdekében az illetékes ügyészséghez fordul.

A terézvárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatban egy büntetőügyben született másodfokú ítélet, ám közben a Fővárosi Főügyészség hét további ingatlan (Anker köz 1–3., Andrássy út 21, 23., 35., 45., Liszt Ferenc tér 7., Oktogon tér 4.) értékesítése miatt rendelt el nyomozást, ezek esetében a gyanú szerint összesen 1,8 milliárd forint kár érte a kerületet.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.