EUR: 321,43 Ft
CHF: 285,24 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb XV.kerület

Cél a MÁV-telkek megszerzése

Biztonságosabbá, családbaráttá válhat a kerületben található két vasútállomás, Istvántelek és Rákospalota-Újpest környezete, köszönhetően dr. László Tamásnak, aki rendezett parkolókat, parkosított környezetet, közvilágítást, térfigyelő kamerákat álmodott a helyre. Sőt, az ügyben sikeres tárgyalásokat is folytatott, így most már az önkormányzaton a sor!

A 2010 előtti időszakban a váci vasútvonal Istvántelek és Rákospalota-Újpest vasútállomásainak környezete egyre elviselhetetlenebb lett. A Rákospalota-Újpest vasútállomás mellett felépült a rossz hírű Novák-piac, az Istvántelek vasútállomás környezete illegális szemétlerakó lett.


Az állomások mellé rendezett parkolókat, parkosított környezetet, közvilágítást, térfigyelő kamerákat építenének

Az elővárosi vasút szinte metróként működött, de a két vasútállomás megközelítése szinte lehetetlen és veszélyes volt, így kevesen vették igénybe a kerület leggyorsabb belvárosi megközelítést biztosító közlekedési eszközét.

László Tamás sikeres tárgyalásokat folytatott a területek használatáról

Ezt a kétes hírű örökséget a 2010–2014 közötti időszakban elkezdték felszámolni. Az Istvántelek vasútállomás környezetére fejlesztési tanulmányt készíttettek, kezdeményezték a MÁV tulajdonában lévő ingatlanok önkormányzati feladatokra történő megszerzését. Ugyanezt tették a Rákospalota-Újpest vasútállomással.
– Néhány ingatlant 2014-ben sikerült ingyenesen megszereznünk, azonban nem mindet, ami az állomások környezetének teljes körű rendezéséhez szükséges – mondta el lapunknak dr. László Tamás, kerületünk országgyűlési képviselője, aki hozzátette, 2017 elején Csonka Lászlóval, a körzet önkormányzati képviselőjével kezdték el tárgyalásaikat a MÁV-val annak érdekében, hogy további, vasútállomások melletti ingatlanokat szerezzenek meg.
– Mindkét állomás környezetében rendezett parkolókat, parkosított környezetet, közvilágítást, térfigyelő kamerákat kívánunk megvalósítani. Ehhez azokat az elavult épületeket is le kell bontani, amelyek jelenleg a deviancia és a bűnözés melegágyai. Most már az önkormányzaton a sor, hogy a két állomás környezete megfelelően biztonságos és használható legyen. Ez csak közösen, összefogással sikerülhet!


Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.