EUR: 317,69 Ft
CHF: 279,73 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Centrumkórház lesz a Heim Pál Gyermekkórház

Mintegy 26 milliárd forintból újul meg a Heim Pál Gyermekkórház az Egészséges Budapest Program keretében – közölte Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár a létesítményben tartott sajtótájékoztatóján a múlt héten. Az államtitkár elmondta, hogy a felújított épülettömbben belgyógyászat, járványügy, csecsemőellátás, addiktológia, gyermek- és kamaszpszichológia kap helyet, illetve egy Magyarországon egyedülálló MRI-diagnosztikai központ létesül gyermekek számára.

Dr. Nagy Anikó, a kórház főigazgatója elmondta, hogy a főépület felújítására már kiírták a közbeszerzést, és várhatóan 2019 végén kezdődnek meg a munkálatok, ezt követően pedig két-három éven belül megtörténik az átadás. Közölte, hogy a minisztériummal az új MRI-készülék beszerzését is megkezdték. A Heim Pál Gyermekkórháznak egyébként centrumkórházszerepet is szánnak.


Kocsis Máté, a Fidesz budapesti elnöke és a VIII. kerület polgármestere bejelentette, hogy a kórház egy új, Skoda Octavia márkájú, ügyeletbe kijáró autóval is gazdagodik.

Az Egészséges Budapest Program keretében összesen mintegy 700 milliárd forintból újulnak meg a budapesti és a Pest megyei kórházak. Tavaly már 40 milliárdot kiutaltak a gyógyintézeteknek.

Kapcsolódó Cikkek