EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb IV.kerület

Cicát fogadott örökbe az alpolgármester

A macskák világnapján újranyitott a Rex Alapítvány Jótékonysági Macskakávézója, ahol egy finom süti és kávé mellett bárki kedves, bújós és játékos cicákkal ismerkedhet meg. Az újranyitáson kerületünk alpolgármestere, Zsigmond Barna Pál is örökbe fogadott egy kiscicát.

Mint azt lapunk Király Pétertől, a Rex Alapítvány vezetőjétől megtudta, a nem titkolt cél az, hogy az alkalmi kávézásból életre szóló barátságok szülessenek, vagyis gazdára találjanak az alapítvány négylábú védencei. Tavaly e rendezvény kapcsán négy cicát és ráadásként egy kutyát fogadtak örökbe. A szerencsések közt volt Emma, a majdnem teljesen vak cica, akinek a rendezvény nélkül nem sok esélye lett volna, hogy érdeklődjenek iránta. A háromlábú Tri cicus is új otthonba került, úgyhogy ők és gazdáik már tudják az évezredes titkot: valójában minden macska tökéletes.


Dr. Zsigmond Barna Pál, Király Péter, no és Kedves

– A macskák világnapján pártfogóként örökbe fogadtam Kedvest, a Rex Alapítvány egyik leghányatottabb sorsú cicáját – mondta el lapunknak dr. Zsigmond Barna Pál, alpolgármester. – Azt mondják, a macskák autonóm lények, önálló akarattal és nagy küzdőképességgel. Mégis szükségük van az odafigyelésre, védelmünkre. Vegyük észre, ha segítségre szorulnak! Nagy köszönet jár Újpest egyik büszkeségének, a Rex Állatszigetnek és alapítójának, Király Péternek a negyedszázados elhivatott állatmentő munkáért!

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.