EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Szeged

Csak a PSG dobott több gólt a Szegednél

A Mol-Pick Szeged dobta a második legtöbb gólt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája vasárnap zárult csoportkörében.

A BL honlapján kedden megjelent összesítő szerint a szegediek 14 mérkőzésen 421 gólt dobtak, ennél csak a Paris Saint-Germain nyújtott jobb teljesítményt (424). Ugyanakkor ez a statisztikai adat nem csupán a Mol-Pick Szeged támadóinak parádés teljesítményét jelzi, hanem a csapat gyengébb védekezésére is felhívja a figyelmet, mert amíg a PSG ezzel a kimagasló mutatóval megnyerte a csoportját, addig Zubai Szabolcsék mindössze az ötödik helyen végeztek az A csoportban.


A csoportkör leggólgazdagabb mérkőzése a Rhein-Neckar Löwen–Mol-Pick Szeged volt, melyet 37-35-re megnyert Juan Carlos Pastor csapata.

Igazi oroszlánbarlangba utazik a Mol-Pick Szeged


A legtöbb nézőt hozó találkozó a THW Kiel–Vive Kielce összecsapás volt, amelyet 10 285-en láttak a helyszínen. A német csapat hazai meccseit 66 483 néző látta, ami 9497-es átlagot jelent. Biztos, hogy pokoli hangulat vár március 28-án a Mol-Pick Szegedre is, amikor a Kiel otthonába látogatnak a BL-nyolcaddöntő második felvonására.

Kizárhatják a Kielt a Bajnokok ligájából?

A THW Kiel játékosa, Zeitz hetek óta nem játszik, mert némi jogi vitába keveredett a klubbal.

A szerződést egyik fél (hogy melyik, azt egyelőre nem tudni) nem írta alá. Így az az érdekes helyzet állt elő, hogy maga a szerződés kvázi érvénytelen, de mivel Zeitz munkába állt (meccseken szerepelt, többek között), így mégis született munkaviszony, méghozzá a német jog értelmezése szerint határozatlan idejű.

Pontszerzés után ezüstérem

Az olimpiai hatodik Jászapáti Petra második lett 500 méteren a lengyelországi juniorvébén. Bő két héttel a téli olimpián elért hatodik helyét követően a 19 esztendős Jászapáti Petra élete legjobb eredményét érte el azzal, hogy ezüstérmes lett 500 méteren. Emellett 1500-on értékes hetedik hellyel gazdagodott a lengyelországi Tomaszów Mazowieckiben zajló junior rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság második versenynapján.

A német rendszer szerint a játékosok játékengedélyét a német liga (HBL) adja ki. A játékengedélyhez a szerződést nem kell beadni, csak egy kétoldalúan kitöltött nyomtatványt. Nos, a jelenlegi helyzet szerint nem kizárt, hogy mivel a játékengedélyt nem aláírt, vagyis érvénytelen szerződés alapján kérték meg, jogosulatlan szerepeltetéssel állunk szemben. Ennek az lenne a következménye, hogy a THW a megszerzett 31 pontjából 29-et bukna (azokét a meccsekét, amelyeken Zeitz játszott). Ez pedig elég erőteljesen afelé mutatna, hogy a csapat jövőre a másodosztályban kezdené az idényt (bár még akár így is bent maradhatnának).

Hogy ez mennyiben érinti a THW Kiel Bajnokok Ligája-szereplését, az egyelőre kérdéses, mindenesetre érdemes lesz odafigyelnünk az ügy további folytatására.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.