EUR: 316,44 Ft
CHF: 281,79 Ft
2019. március 25., hétfő
Irén, Írisz

Egyéb Pécs

Csani az ország legfiatalabb vloggere

Bánki Csani négyévesen kezdte, videóit több mint egymillióan látták már, köztük persze a óvó nénik és dadusok is. A pécsi ovis mindenről beszél, a követői pedig imádják.

Csani még csak nagycsoportos, de már most robbantott az interneten videóival. Megtekintésben elérte az egymilliós álomhatárt.


Csani hat éves, első saját videója egy bűvésztrükkről szólt, ahol labdát lebegtetett (Fotó: Németh Kriszta)

– Először a bátyáimmal készítettünk közös videókat, amelyeket feltöltöttünk a netre, ez volt a Tesókvidi. Azután elindult a saját csatornám, a Csani Csenöl – meséli Csani, aki már hatéves.

A pécsi örökmozgó videóst bátyja és édesapja is segíti, ha kamera elé ül.


Bátyja Beni és édesapja is támogatja a pécsi óvodást, akinek dadusa is látta már a videóit

– Nem úgy zajlik egy felvétel, hogy Csanika leül a kamera elé, és amit felvesz, fel is tölti a netre. Ott vagyunk vele, persze segítünk is neki, hiszen még nem tud olvasni – mondja mosolyogva Bánki Benjámin, Csani egyik bátyja.

A fivérek ereiben van a szereplés

Csaninak két bátyja van, és egyiktől sem áll messze a szereplés. A legidősebb Beni, aki már nyolcadik osztályban a Szép magyar beszéd országos versenyen Kazinczy-aranyjelvényes lett, majd számtalan díjat kapott. Boldizsár, a középső testvér szintén szívesen szerepel tesói videóiban, bár csatornát ő még nem indított.

Csaninak 23 ezer feliratkozója van már és videóit több mint egymillióan látták

Csani apukája, Bánki Károly szerint teljesen jogos a kérdés, hogy ilyen fiatalon nem féltik-e Csanit a szerepléstől.

– Sokszor meg is kérdezik ezt. Hatalmas felelősség, és még nem tudjuk, hogy később pozitív vagy negatív visszhangjuk lesz-e ezeknek a videóknak, hiszen ami felkerül a netre, az már ott is marad. Tisztában vagyok vele, hogy az internet nem felejt, éppen ezért mindig átgondoljuk és tudatosan figyelünk arra, hogy mi kerül ki Csaniról. De szerintem olyan karaktere és reakció vannak, ami egyedülálló az országban, és szerintünk sokaknak mosolyt csal az arcára – mondja Károly.

És hogy kiknek szólnak a videók? 

Csani rengeteg kommentet kap kisiskolásoktól, de felnőttektől is. A pécsi ovis fő mondanivalója pedig nem más, mint hogy ha valaki nagyon szeretne valamit, azt el is érheti.

Kapcsolódó Cikkek