EUR: 321,02 Ft
CHF: 283,90 Ft
2018. november 20., kedd
Jolán

Sport

Csank János: Én a Fradi bajnoki címére fogadnék

Mióta bevezették a tizenkét csapatos labdarúgó-bajnokságot az NB I-ben, csupán egyszer dőlt el már nagyon korán a bajnoki cím: 2016-ban a Ferencváros utcahosszal nyerte meg a pontvadászatot a Videoton előtt. Most ismét ez a két csapat küzd a bajnoki címért, vélhetően az utolsó pillanatig.

Egy évvel ezelőtt az utolsó fordulóban dőlt el a bajnoki cím. Akkor az év meglepetéscsapata, a sokkal kisebb költségvetésből működő Budapest Honvéd legyőzte a Videotont, és ezzel hosszú idő után ért fel a csúcsra. Idén nem lesz meglepetés, legalábbis ha azt nézzük, hogy a bajnokság két kiemelkedő költségvetésével rendelkező klubja, a Ferencváros és a Videoton fut egymással versenyt.


A két csapat között nagy csata várható a bajnoki címért (Fotó: Koszticsák Szilárd)

A két csapat fej fej mellett halad, egymás ellen eddig kétszer játszottak, egyszer a Videoton, egyszer pedig a Ferencváros nyert. A Fradi előnye jelenleg mindössze három pont, de úgy, hogy a Videoton egy meccsel kevesebbet játszott, mert a pálya használhatatlansága miatt elmaradt az eredetileg március 3-ára kiírt Budapest Honvéd elleni meccse. A két csapat majd április 11-én méri össze tudását.

Csank János mindkét csapattal nyert bajnokságot
MTI Fotó: Földi Imre

Persze, mind a Ferencváros, mind pedig a Videoton veszíthet még pontokat, de a szakemberek szerint a mindent eldöntő mérkőzés a Videoton–Ferencváros összecsapás lehet, melyet május 5-én rendeznek Székesfehérváron.


Csank János mind a két helyen volt edző, sőt, mind a két csapattal nyert már bajnoki címet – igaz, a Videotonnal az NB II-ben.
– Mind a két csapat játéka szimpatikus számomra, de szerintem a Ferencváros nyeri a bajnokságot, én rájuk fogadnék. A Videoton számomra rapszodikusabb képet nyújt, sok függ a játékosok hangulatától. A Ferencváros kiegyensúlyozottabbnak, elszántabbnak tűnik. Azt is fontos kiemelni, hogy a Fradinál állandóság jellemzi a szakmai munkát, míg a Vidinél minden évben edzőt cserélnek, így szinte minden évben új csapatot építenek. Persze, ez jól is elsülhet, de ha szakmai szemmel nézem, akkor például a Ferencvárosban több a gyors játékos, gólveszélyesebben játszanak. És ne felejtsük el, hogy a szurkolók is visszatértek a lelátóra, és az a hangulat, amit ők tudnak teremteni, megsokszorozza egy csapat erejét. És ezt láttuk már a Puskás Akadémia ellen is, emberhátrányban futballozva sem játszottak alárendelt szerepet, egyenlítettek, a végén pedig a meccset is megnyerték. Ha fogadni kellene, én a Fradi bajnoki címére tennék!

 

A két csapat hátralévő meccsei

Ferencváros

március 30. Újpest–Ferencváros
április 7. Ferencváros–Mezőkövesd
április 14. Debrecen–Ferencváros
április 21. Ferencváros–Paks
április 28. Ferencváros–Haladás
május 5. Videoton–Ferencváros
május 12. Ferencváros–Vasas
május 19. Honvéd–Ferencváros
május 27. Ferencváros–Diósgyőr
június 6. Balmazújváros–Ferencváros

Videoton
március 30. Puskás Akadémia–Videoton
április 7. Videoton–Újpest
április 11. Honvéd–Videoton
április 14. Mezőkövesd–Videoton
április 21.  Videoton–Debrecen
április 28. Paks–Videoton
május 5. Videoton–Ferencváros
május 12. Videoton–Haladás
május 19. Vasas–Videoton
május 27. Videoton–Honvéd
június 6. Diósgyőr–Videoton

Kapcsolódó Cikkek