EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Külföld

Csecsenföldön lezuhant egy orosz helikopter, többen meghaltak

Csecsenföldön, az első feltételezések szerint az erős köd miatt, lezuhant az orosz határőrség egy Mi-8-as helikoptere, többen életüket vesztették – közölték szerdán orosz hírügynökségek.

Dzsmabulat Umarov, az Oroszországhoz tartozó köztársaság tájékoztatásért is felelős minisztere közölte, hogy a nem végleges adatok szerint a gépen tartózkodó hét ember közül hat életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült.


Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított a történtek okának kiderítésére. Az SZK egy névtelenül nyilatkozó illetékese közölte, hogy a gép leszálláshoz készülve ütközött talajnak.

A helikopter a Hangihoj kanyonban zuhant le az itum-kalinszki járásban, Hildeharoj település környékén, mintegy nyolc kilométerre a grúz határtól, zárt, katonai területen. A közepesen sérült járművet vizsgálat céljából Moszkvába szállítják.

A szovjet tervezésű, kétturbinás Mi-8-as az egyik legelterjedtebb középméretű helikopter a világon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros újra Brüsszelben lobbizott

  Soros újra Brüsszelben lobbizott

  A spekuláns Jyrki Katainen finn és Vĕra Jourová cseh uniós biztosokkal egyeztetett a Soros György a CEU helyzetéről. Az ENSZ migrációs csomag elfogadtatása érdekében gyakran egyeztet az amerikai milliárdos, többek közt Jean-Claude Junckerrel és Frans Timmamermanns csúcsvezetőkkel.

 • Háromméteres fallal védi magát Soros

  Háromméteres fallal védi magát Soros

  Bár Soros György teljes mellszélességben kiáll a nyitott határokat és társadalmakat szorgalmazó rögeszméje mellett, saját villáját három méteres betonfal veszi körül.

 • Mi lesz veled, brexit?

  Mi lesz veled, brexit?

  Elutasította a londoni alsóház a Nagy-Britannia unióból való kilépésének feltételeiről szóló megállapodást. A brüsszeli migránssimogatás, bürokrácia és arrogancia nagymértékben hozzájárult a Brexithez.