EUR: 322,45 Ft
CHF: 282,51 Ft
2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Csecsenföldön lezuhant egy orosz helikopter, többen meghaltak

Csecsenföldön, az első feltételezések szerint az erős köd miatt, lezuhant az orosz határőrség egy Mi-8-as helikoptere, többen életüket vesztették – közölték szerdán orosz hírügynökségek.

Dzsmabulat Umarov, az Oroszországhoz tartozó köztársaság tájékoztatásért is felelős minisztere közölte, hogy a nem végleges adatok szerint a gépen tartózkodó hét ember közül hat életét vesztette, egy pedig súlyosan megsérült.


Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) vizsgálatot indított a történtek okának kiderítésére. Az SZK egy névtelenül nyilatkozó illetékese közölte, hogy a gép leszálláshoz készülve ütközött talajnak.

A helikopter a Hangihoj kanyonban zuhant le az itum-kalinszki járásban, Hildeharoj település környékén, mintegy nyolc kilométerre a grúz határtól, zárt, katonai területen. A közepesen sérült járművet vizsgálat céljából Moszkvába szállítják.

A szovjet tervezésű, kétturbinás Mi-8-as az egyik legelterjedtebb középméretű helikopter a világon.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Mekkzabállak

    A nap képe: Mekkzabállak

    Nem mindennapi pillanatot kapott lencsevégre az 51 éves Burak Senbak, aki marokkói utazása alkalmával botlott bele egy Argánfába, amit szinte teljes terjedelmében elleptek a kecskék.

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.