2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Belföld

Csökkentheti is az ellenzék támogatottságát az összefogás

A választási kampány az utolsó szakaszába érkezett, a Fidesz “offenzívában van”, a kormánypártok megnyerték az utcai küzdelmet a kampányban, hiszen a március 15-i rendezvényeken a Békemeneten több százezren voltak, míg az ellenzék pár ezer embert tudott mozgósítani. Előnyös a kormánypártok szempontjából az a “nyugodt erő”, amelyet demonstrálni tudtak – mondta Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Csoport vezetője az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.

A politológus arról is beszélt, hogy akár még csökkentheti is az ellenzéki pártok támogatottságát, ha összefognak egymással.


Mráz Ágoston Sámuel hozzátette: bár van lehetősége az ellenzéki összefogásnak, az valószínűtlen, hogy a választásokig hátralévő három hétben történne meg. Senki nem tudja biztosan, hogy ha összefognak, akkor többen szavaznak-e rájuk, éppen ezért nem fognak össze. Az is lehet, hogy az összefogás csökkentené a támogatottságukat – mondta.

Az elemző beszélt arról is, hogy a kampány az utolsó szakaszába érkezett, a Fidesz “offenzívában van”.


Ennek az offenzívának a része az országjárás és Orbán Viktor miniszterelnök folyamatos szereplése, mivel neki nagyobb a támogatottsága, mint a kormánypártoknak – fűzte hozzá.

Mráz Ágoston reagált a Jerusalem Post című napilapban megjelent azon információra, amely szerint német cégek próbálnak nyomást gyakorolni a kormányra. Mint mondta, ez utólagos bizonyíték arra, ami ellen a kormány az elmúlt időszakban küzdött. Egy Soros György által támogatott szervezet el akarta érni, hogy a német külügyminisztérium a német cégeken keresztül gyakoroljon nyomást Magyarországra – mondta. Ez szerinte a kormánypárti szavazókat aktivizálhatja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ma rendezik meg a füredi Anna-bált

    Ma rendezik meg a füredi Anna-bált

    Ma rendezik meg a balatonfüredi Anna Grand Hotel kertjében a 193. Anna-bált, amelyen Sisit idéző ibolyakék porcelánszívekkel, sétakocsikázással, megújított utcabállal és Roby Lakatos koncertjével várják a vendégeket.

  • Ho­lo­kauszt-gya­lázó poltikus tér vissza a Jobbikba

    Ho­lo­kauszt-gya­lázó poltikus tér vissza a Jobbikba

    A dön­tés meg­szü­le­tett, a hét­vé­gén már a rész­le­te­ket is meg­be­szél­ték. Vissza­ke­rül a Job­bik él­vo­na­lába a Duna-parti ál­do­za­tok em­lék­mű­vét meg­gya­lázó, ho­rog­ke­resz­tes le­ve­le­ket kül­döz­gető Kul­csár Ger­gely, a párt ko­rábbi fon­tos po­li­ti­kusa – írja a Ripost.