2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Ózd

CT-vizsgálat járóbetegek részére is

Jelentős fejlesztésekről tájékoztatta a sajtót az Almási Balogh Pál Kórház főigazgatója. Modern eszközök beszerzésére, a betegbiztonság növelésére és a krónikus osztály felújítására is nyertek pályázatot.

A korábban beszerzett CT működési engedélyét az első körben fekvőbetegek vizsgálatára kapta meg az ózdi kórház, ám Bélteczki János főigazgató főorvos megkérvényezte a járóbetegek vizsgálatát is. Az egészségügyi ellátórendszer fejlesztéséről szóló törvény szerint a többletkapacitás engedélyeztetésére a tárca miniszterének van jogosítványa, amire a befogadási bizottság elnöke adhat javaslatot. Ez a közelmúltban megtörtént, és innentől heti 30 szakorvosi és 60 nem szakorvosi óraszámban működhet a készülék. Mindezt megelőzi a területi ellátási kötelezettség meghatározása, ami jelenleg még tart, így vélhetően áprilisban kerül rá az engedélyre az utolsó pecsét.


A járóbeteg-szakellátás javítására elnyert 277,6 millió forintból három EKG-készüléket, két nőgyógyászati kolposzkópot, a gasztroenterológiára video-endoszkópos tornyot, CTG készüléket, ötfejes ultrahangos készüléket és digitális röntgenberendezést is beszereztek.

Fotó: Lokál
 Riz Gábor országgyűlési képviselő (balra) elismerését fejezte ki Bélteczki jános főigazgatónak a nagy volumenű fejlesztésekért

Egy 170 millió forint értékű pályázatnak köszönhetően növelték a betegbiztonságot, aminek legfontosabb eleme a kézhigiénés és levegőfertőtlenítő rendszer beszerzése és kiépítése.

Történt humánerőforrás-fejlesztés is, 3,6 orvos és négy fő szakdolgozó kétéves bér- és járulékjuttatására kaptak fedezetet, 150 millió forint értékben. A szakdolgozók közül 19 fő vehet részt képzésen újabb 73,5 millióból, míg a krónikus osztály felújítására 37 millió forint jut.

Fotó: Lokál
Az ózdi kórház versenyben van a többi vidéki kórházzal

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.