EUR: 313,80 Ft
CHF: 276,34 Ft
2019. március 19., kedd
József, Bánk

Belföld

Czeglédy csinált miniszterelnököt Gyurcsányból

Czeglédy Csaba nélkül Gyurcsány nem lehetett volna miniszterelnök – állítja Zuschlag János volt MSZP-s képviselő, aki több olyan baloldali politikust is megemlített, akiknek az iskolaszövetkezetek diákmunkásai kampányoltak. Zuschlag szerint 2002 óta minden választás idején ezt tették, cserébe pályázati pénzeket kaptak a baloldali kormányoktól.

Ha valaki, akkor Zuschlag János biztosan tudja, hogy megy a pénzek eltüntetése a baloldalon, ezért is elgondolkodtató, hogy a csalásért hat évet leült egykori fiatal baloldali szerint Czeglédy Csaba már 2002 óta építgette saját politikai karrierjét – szigorúan a háttérben.


Zuschlag János /Fotó: Facebook

– Czeglédy önálló politikai szereplő volt már a 2000-es évek elején, mivel az 1990-es évektől a Rébusz Iskolaszövetkezet révén olyan forrásokkal és kapcsolatokkal rendelkezett, amelyek önálló tényezővé tették. Czeglédy finanszírozta Ipkovich György szombathelyi polgármesteri és országgyűlési kampányát is. De nemcsak az övét, hanem például Hankó Faragó Miklós országgyűlési képviselői kampányát is. Ezek a dolgok simán biztosították, hogy önállóan politizálhasson, hiszen Vas megyében mindenki tőle függött – mesélte Zuschlag a PestiSrácoknak. Az említett Hankó Faragó Miklós 2010-ig húsz éven keresztül volt SZDSZ-es országgyűlési képviselő, jelenleg pedig Czeglédy ügyvédje.

Zuschlag arról is beszélt, hogy amikor 1998–2002 között a szocialisták ellenzékben voltak, Czeglédy a baloldali ifjúsági mozgalmak „főszponzorává lépett elő”.


MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

– Szóbeszéd tárgya volt, hogy az ifjúsági szervezet vezetőinek személyes kiadásait is finanszírozta. Ezekből az időkből ered a jó kapcsolata Molnár Gyulával, Tóbiás Józseffel és Varjú Lászlóval, hiszen akkoriban ők voltak a meghatározók a baloldalon és az ifjúsági szervezetek vezetésében – magyarázta a személyi összefüggéseket Zuschlag, aki szerint az eleinte Kiss Péter MSZP-elnökhöz dörgölőző Czeglédy azonnal átállt Gyurcsány mellé, amikor az puccsal miniszterelnökké választatta magát 2004-ben. Ha ő nem lett volna, Gyurcsány sem lett volna miniszterelnök. A baloldali kormányok idején a hozzá köthető diákszövetkezetek gyakorlatilag minden állami céghez tudtak munkaerőt közvetíteni, ahol erre igény volt. A különböző pályázatok, amelyeket Czeglédy és köre benyújtott, simán nyertek. Ez az időszak volt a Czeglédy-cégek aranykora, amikor bőven megtérült az a kockázat, amit azzal vállalt, hogy 2004-ben Gyurcsány mellé állt – magyarázta el Czeglédy hihetetlen baloldali karrierjét Zuschlag.

Ismert: egy védett tanú szerint több baloldali és függetlennek beállított képviselőjelölt választási kampányát is a Czeglédy Csaba-féle Human Operator szervezte és finanszírozta abból a hatmilliárd forintnyi elcsalt adóból, ami miatt Czeglédy ellen eljárás folyik és előzetesben ül.

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Hollik: Belülről kell megváltoztatni az uniót

  Az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent – mondta Hollik István az ECHO TV Bayer show című műsorában.

 • Nyomozhatnak a jobbikos után

  Nyomozhatnak a jobbikos után

  Felfüggesztette az Országgyűlés Farkas Gergely jobbikos képviselő mentelmi jogát, amiért Farkas 2018-ban még jelöltként 600 ezres kötlségtérítést ajánlott Kiskunhalason az LMP jelöltjének, hogy cserébe Midi Melánia visszalépjen a választástól.

 • A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat

  A politika nem nélkülözheti az írástudókat – mondta Balog Zoltán korábbi emberi erőforrás miniszter, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a Magyar politikai enciklopédia bemutatóján, hétfőn Budapesten.