2019. március 27., szerda
Hajnalka

Egyéb Hódmezővásárhely

Dalolva őrzik a hagyományokat

Rekordszámú résztvevővel rendezték meg idén a Péczely Attila Városi Népdaléneklési Versenyt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A több mint 30 éves hagyománnyal bíró eseményre 256-an jelentkeztek.

A fiatalok öt korcsoportban indultak, akiket a zsűri több szempont alapján értékelt. Fontos volt, hogy az énekhang tiszta legyen, az előadás pedig stílushű és természetes.

A Vásárhelyi Kislegényök csapata a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából érkezett. A negyedikes fiúk mind énekkarosok.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Cipőfűzővel fojtotta meg élettársát egy rab

    Emberölés és fogolyszökés miatt emelt vádat a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nagyecsedi férfi ellen, aki tavaly júniusban börtönbüntetését töltötte, de eltávozása alatt megfojtotta 19 éves élettársát – közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

  • Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Hatvanmillió forintra bírságolták a Magyar Posta biztosítót

    Összesen 60 millió forint bírságot szabott ki a jegybank a Magyar Posta biztosítóira: a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyebek közt nyilvántartási, adatszolgáltatási, informatikai, ügyféltájékoztatási, panaszkezelési és a biztosítási szerződési feltételeket érintő jogsértések miatt hozott intézkedéseket és rótt ki bírságot a Magyar Posta Biztosító Zrt.