2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Hódmezővásárhely

Dalolva őrzik a hagyományokat

Rekordszámú résztvevővel rendezték meg idén a Péczely Attila Városi Népdaléneklési Versenyt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A több mint 30 éves hagyománnyal bíró eseményre 256-an jelentkeztek.

A fiatalok öt korcsoportban indultak, akiket a zsűri több szempont alapján értékelt. Fontos volt, hogy az énekhang tiszta legyen, az előadás pedig stílushű és természetes.

A Vásárhelyi Kislegényök csapata a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából érkezett. A negyedikes fiúk mind énekkarosok.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.