2019. január 22., kedd
Artúr, Vince

Egyéb Sopron

Darabtemetés

Utoljára látható a My Fair Lady című musical sztárszereposztásban a Soproni Petőfi Színházban március 31-én 15 és 19 órakor, valamint április 1-jén ugyanezekben az időpontokban.

A vasárnap esti búcsú igazi különlegességet tartogat, ugyanis a közönség rendhagyó, sok meglepetéssel fűszerezett, vidám darabtemetésnek lehet részese.

A darabtemetés régi színházi hagyomány, főleg a vidéki teátrumokban terjedt el, ahol a törzsközönség és a városlakók már látták az épp búcsúzó sikerprodukciót. Az utolsó előadáson így aztán bármi előfordulhat, a néző szeme láttára. Pluszpoénok, meglepő fordulatok kerülhetnek be a darabba. Az alkotók természetesen egyeztetnek erről, ám némi rögtönzés azért mindig belefér, így aztán ezek az előadás-temetések a közönség számára is emlékezetes, megismételhetetlen hangulatban zajlanak. A színészek számára legalább olyan izgalmas ez, akár a bemutató.

Fotó: Torma Sándor


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.