2019. március 26., kedd
Emánuel

Belföld

Deutsch: Karácsony Gergely migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban

Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje migránsok tömegeit helyezné el használaton kívüli laktanyákban – jelentette ki Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő vasárnap Egerben, a Dobó István laktanya előtt tartott sajtótájékoztatón.

Azt mondta: az ellenzéki pártok az elmúlt hónapokban csiki-csukit játszanak a választókkal. Minden energiájukkal igyekeznek eltitkolni a migrációval, a kötelező betelepítési kvótával, a határzár lebontásával kapcsolatos álláspontjukat.


Deutsch Tamás szerint azonban eljött az igazság órája: Karácsony Gergelynek és az általa vezetett ellenzéki összefogásnak programszerűen, írásban megfogalmazott szándéka, hogy a használaton kívüli laktanyákat uniós forrásból felújítsák és megnyissák a menekültek előtt. Ez azt jelenti, mindent megtesznek azért, hogy Magyarországra tömegesen telepítsenek be Európába érkező migránsokat – jelentette ki.

Fidesz: Az szolgálná a magyarok érdekét, ha Karácsony Gergelyék nem szavaznák meg a kötelező kvótát

A magyar emberek érdekét azt szolgálná, ha Karácsony Gergelyék és a többi magyar baloldali képviselő nem szavazgatná meg az Európai Parlamentben a migránsok betelepítéséről és a betelepítést elutasító országok, így Magyarország fejlesztési támogatásainak megvonását szolgáló javaslatokat – közölte a Fidesz-frakció vasárnap az MTI-vel.


A nagyobbik kormánypárt frakciója közleményében arra reagált, hogy Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje sajtótájékoztatón azt mondta: újra kell gondolni az uniós fejlesztési pályázatokat, hogy azok valóban a magyar emberek érdekét szolgálják-e, ezért kormányra kerülve azonnal felfüggesztenék az uniós kifizetéseket. Közölte: Magyarország nemzeti érdeke, hogy az uniós forrásokat ne lopják el és azokat értelmes dolgokra fordítsák.

Közleményében a Fidesz úgy fogalmazott: ha Karácsony Gergely egy kicsit is komolyan gondolná azt, amiről beszél, akkor “nem állt volna össze azokkal a szocialistákkal, akik minden idők legnagyobb korrupciós botrányát követték el az uniós forrásokkal, a 4-es metróberuházás harmadát ellopták”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek