EUR: 314,48 Ft
CHF: 278,30 Ft
2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Belföld

Durvul a belviszály! Lemondást követelnek a jobbikos elnökségi tagok – hangfelvétel!

Az igazi botrány akkor robbant ki, amikor Mir­kóczki Ádám azt ál­lí­totta, hogy min­den ha­zug­ság volt, amit a párt ko­ráb­ban ál­lí­tott és kép­vi­selt. Azóta ezt a beszédet csak úgy emlegetik, mint a a Job­bik “őszödi be­széde”. Néhány nappal a választás előtt most a Job­bik el­nök­sé­gé­ben is el­sza­ba­dult a pokol, amiről hang­fel­vé­tel is készült. A hanganyagból az is kiderült, hogy egy­mást szó­lít­ják fel le­mon­dásra az el­nök­ség tag­jai, akik fél­nek attól, hogy Vona Gábor le­hall­gatja őket – írja a Ripost.

A  Jobbik vezetésében mindössze néhány nappal a választások előtt igen ingerült puccshangulat uralkodik. A pártelnökön kívül már majdnem mindenki szembenézett a keserű igazsággal, hogy rövidesen csúnya bukáshoz vezet Vona Gábor a párt lelkét eladó politikája, így nem csoda, hogy megindult a helyezkedés is a jövőt illetően. Ki veszi át a leváltandó pártelnök helyét és hogyan lehet majd visszaszerezni a párt korábbi szavazóbázisát. Ezek a kérdések foglalkoztatják most leginkább a Jobbik elnökségének tagjait. Így nem is csoda, hogy pártszakadás közeli állapotba került a párt.


Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivőjének nyilatkozata ugyanis végleg betelt az a bizonyos pohár több jobbikosnál is. Mint ismert, a politikus a baloldali Zugló TV-ben sikeresen überelte Vona Spinoza-házbeli szereplését és elmondta a Jobbik “őszödi beszédét”.

A Zugló TV-ben Tóta W. Árpád, szélsőliberális publisicta kérdezte Mirkóczki Ádámot. Azon túl, hogy Mirkóczki tökéletesen megtanulta és felmondta a Vona által korábban, a Spinoza-házban elmondottakat, sikerült túlszárnyalnia is főnökét. “De igazából mi nem azok voltunk, akiknek láttattuk magunkat. Azt is mondhatnám, az a retorika, amely 2010 előtt ment, az volt a nem igaz” – vallotta be Mirkóczki. Hozzátette azt is, hogy: “Vona Gábor már 2012 körül nyíltan beszélt a Jobbikban arról, mi az utunk, s hogy aki náci romantikára vágyik, az csináljon magának másik pártot.” Ezek után nem csoda, hogy a párt radikálisabb része teljesen kiakadt.


Nagy a felháborodás a másik alelnök Schneider Tamás eltitkolt vadászbirtoka miatt is. Valóságos lavina indult el, felháborodott Jobbikosok támadják a párt Facebook oldalát, gyalázkodó kommentek árasztották el az elnökségi tagok netes felületeit.

A megzavarodott vezetők úgy próbálnak védekezni és előremenekülni, hogy egymást szólítják fel a lemondásra, írásban és szóban is. Teljes a bizalmatlanság, attól rettegnek az elnökség tagjai, hogy be vannak poloskázva az ülések, hogy Vona testőrsége lehallgatóberendezéseket helyezett el a teremben. Az elnökségen belül Toroczkay László követelte elsőként és leghangosabban vezetőtársa a mindent megtagadó Mirkóczki azonnali eltávolítását. Toroczkay bátran felvállalja mindezt az őt telefonon felhívó csalódott jobbikosok előtt – írja a Ripost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogsértő lehet Márki-Zayék adóeltüntetése

  Jogszabályba ütköző lehet, hogy Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester és felesége, Vincze Felícia cége, A Te Születésed Kft. 2016-2017-ben is jelentősen alacsonyabb adóalapot vallott be, mint amennyit a cég honlapján szereplő szüléslevezetések száma alapján kiszámlázhattak – nyilatkozta az Origónak a Századvég elemzője.

 • Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Győzött a Fidesz Brüsszelben

  Felfüggesztését kérte a Fidesz a balra tolódó, erősen megosztott Európai Néppártban. A kizárásra játszó balliberális politikusok dupla kudarcot vallottak Brüsszelben, ahol soros György fia is megjelent.

 • Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Mentsük meg Dodót, a futóbajnokot!

  Több mint három éve vár gazdira az Illatos úti ebtelepen Dodó, a legszebb korában lévő, staffordshire jellegű kankutya, aki gondozói szerint félreértett zseni, és egyben lelkes futóbajnok.