EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Eb-re juttatna magyar válogatottat az új kapitány

A román Bogdan Tanase – a román bajnoki éllovas Steaua Bukarest edzője – lett a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitány. A szakember  nagy megtiszteltetésnek tartja a magyar csapat irányítása,  szerződését pedig automatikusan meghosszabbítják, ha a mieinket kijuttatja a 16 helyett már 24 résztvevős Eb-re.

– Nem volt nehéz igent mondani a kapitányságra. Másfél hónapja keresett meg a Magyar Röplabda Szövetség, hogy elvállalnám-e a feladatot. Természetesen érdekelt a lehetőség, és már az első megbeszélésen megtetszettek a tervek, amit el szeretnének érni a válogatottal, és amit ehhez biztosítanak – nyilatkozta a Sport 24-nek Bogdan Tanase, a válogatott új szövetségi kapitánya, aki hozzátette, néhány játékost személyesen ismer a magyar válogatottak közül, sőt, ismeri a magyar bajnokságot is.
– Egy fiatal csapattal kell majd dolgoznom, amelyben nagy fejlődési lehetőség van – szögezte le Tanase. aki két évre szerződött, és az első szezon után automatikusan meghosszabbodik a kontraktusa, ha a csapat kijut az Európa-bajnokságra.


Három éven belül a román szakember a harmadik kapitánya a férfi válogatottnak. A kapitánynak sok ideje nem lesz az ismerkedésre, hiszen a csapatra májusban Európa Liga-meccsek várnak, majd augusztusban kezdődnek az Eb-selejtező csoportmeccsei; az ellenfelek Svájc, Ukrajna és Macedónia lesznek. Igaz, az új lebonyolítás miatt nagyobbak az esélyek is, hiszen a következő Eb-re már 16 helyett 24 válogatott juthat ki.
– Nem tudok még arról beszélni, hogy min kell majd változtatni, hiszen nem tudok a csapat tavalyi évéről. De a legfontosabb, hogy a játékosok mentalitása legyen rendben, hiszen profi röplabdát csak profi mentalitással lehet játszani. Az Eb-re való felkészülést május elején tudjuk elkezdeni. Addigra befejeződik a román bajnokság, amelyet remélem, éremmel zárunk majd le a Steauával. És utána kezdődhet a kemény munka a magyar válogatottal. Nem akarok ígérni semmit. Nagyon-nagy megtiszteltetés, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek. És nagyon remélem, hogy nem okozok majd senkinek sem csalódást” – fogalmazott Tanase.

Az új kapitány május 20-án, a horvátok elleni Európa Liga-találkozón mutatkozik majd be hivatalos tétmérkőzésen a magyar válogatott kispadján.


Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.