EUR: 319,55 Ft
CHF: 282,27 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Sport

Eb-re juttatna magyar válogatottat az új kapitány

A román Bogdan Tanase – a román bajnoki éllovas Steaua Bukarest edzője – lett a magyar férfi röplabda-válogatott szövetségi kapitány. A szakember  nagy megtiszteltetésnek tartja a magyar csapat irányítása,  szerződését pedig automatikusan meghosszabbítják, ha a mieinket kijuttatja a 16 helyett már 24 résztvevős Eb-re.

– Nem volt nehéz igent mondani a kapitányságra. Másfél hónapja keresett meg a Magyar Röplabda Szövetség, hogy elvállalnám-e a feladatot. Természetesen érdekelt a lehetőség, és már az első megbeszélésen megtetszettek a tervek, amit el szeretnének érni a válogatottal, és amit ehhez biztosítanak – nyilatkozta a Sport 24-nek Bogdan Tanase, a válogatott új szövetségi kapitánya, aki hozzátette, néhány játékost személyesen ismer a magyar válogatottak közül, sőt, ismeri a magyar bajnokságot is.
– Egy fiatal csapattal kell majd dolgoznom, amelyben nagy fejlődési lehetőség van – szögezte le Tanase. aki két évre szerződött, és az első szezon után automatikusan meghosszabbodik a kontraktusa, ha a csapat kijut az Európa-bajnokságra.


Három éven belül a román szakember a harmadik kapitánya a férfi válogatottnak. A kapitánynak sok ideje nem lesz az ismerkedésre, hiszen a csapatra májusban Európa Liga-meccsek várnak, majd augusztusban kezdődnek az Eb-selejtező csoportmeccsei; az ellenfelek Svájc, Ukrajna és Macedónia lesznek. Igaz, az új lebonyolítás miatt nagyobbak az esélyek is, hiszen a következő Eb-re már 16 helyett 24 válogatott juthat ki.
– Nem tudok még arról beszélni, hogy min kell majd változtatni, hiszen nem tudok a csapat tavalyi évéről. De a legfontosabb, hogy a játékosok mentalitása legyen rendben, hiszen profi röplabdát csak profi mentalitással lehet játszani. Az Eb-re való felkészülést május elején tudjuk elkezdeni. Addigra befejeződik a román bajnokság, amelyet remélem, éremmel zárunk majd le a Steauával. És utána kezdődhet a kemény munka a magyar válogatottal. Nem akarok ígérni semmit. Nagyon-nagy megtiszteltetés, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya lehetek. És nagyon remélem, hogy nem okozok majd senkinek sem csalódást” – fogalmazott Tanase.

Az új kapitány május 20-án, a horvátok elleni Európa Liga-találkozón mutatkozik majd be hivatalos tétmérkőzésen a magyar válogatott kispadján.


Kapcsolódó Cikkek

  • Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    Újabb rekordokra készül az Év Sportolója címre jelölt Veres Roland

    A 2018-as év legjobb hazai férfi sportolója cím esélyei közé választották a tavaly három Eb-aranyat nyert Veres Rolandot. A sporttörténelmi kick-box rekordokra pályázó és profi ökölvívó karrierre is készülő klasszis sorrendben másodszor szerepel a top 10-es listán, ráadásul egyetlen…

  • Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Ki lesz a befutó a Barcánál?

    Lassan, de biztosan közeledik a téli átigazolási időszak utolsó napja. Éppen ezért érdekes a Barcelona jelenlegi helyzete, ugyanis a katalán klub a csatár poszt tekintetében rendkívül szerényen áll, lényegében Luiz Suárezen kívül nincs senki, aki bevethető lenne ezen a helyen.