2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Zalaegerszeg

„Egérke” már a mennyei színházban játszik tovább

Életének 82. évében elhunyt Egervári Klára színésznő, Aase-díjas és érdemes művész, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház ikonja, örökös tagja, aki csaknem száz színdarabban szerzett felejthetetlen pillanatokat a nézőknek.

A Hevesi Sándor Színház örökös tagja 1936-ban született Vasasban. Tizenöt éves korában fedezte fel Szendrő József, aki a Pécsi Nemzeti Színházhoz szerződtette. 1954-ben a győri társulat tagja lett, majd Békéscsabán, Szolnokon és Kaposváron lépett színpadra. Ruszt József 1982-ben hívta Zalaegerszegre. Eleinte fiatal szubretteket alakított, később igazi dívaként ünnepelték. Az 1998-ban bemutatott Arany ára című drámában lépett fel utoljára. Tavaly a Tíz kicsi néger színpadi változatában a hangját kölcsönözte az angol krimik írónőjének. Életútjáról Tucsni András írt könyvet, amelyet 2016-ban adtak ki. – Amikor a színház 2012-ben fennállásának harmincéves évfordulóját ünnepelte, még sikerült rávenni a művésznőt, hogy a nézőtérről jöjjön fel a színpadra, ahol elénekelte a jamaicai trombitás dalát, úgy, olyan szerethetően, hogy a nézők is vele énekeltek – emlékezett vissza Besenczi Árpád igazgató. A közönség szívébe zárta, és számtalan csodálatos alakításával nagy űrt hagyott maga után. Az Aase-díjas Egervári Klára tiszteletére megemlékezést tartottak a színházban.


fotók:Hevesi Sándor Színház

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.