2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Zalaegerszeg

Egészségünkre: EFI

Már működik a Kossuth utcai nővérszálló földszintjén a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda, az EFI; a létesítmény létrehozására és fenntartására a Zala Megyei Szent Rafael Kórház több mint 85 millió forint uniós támogatást nyert.

Az országban hatvannál több ilyen objektum található, többek között Keszthelyen, Lentiben és most már városunkban is, ahová a zalaegerszegi járás 85 települése tartozik. Az iroda és az ott dolgozók elsődleges szándéka a térségben élők egészségi állapotának javítása, a várható élettartam növelése, valamint a krónikus, nem fertőző betegségek megelőzése.


A nővérszálló épületében az udvaron keresztül juthatunk el az irodába
Fotó: Inhof András

Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója szerint hiába fejlesztik folyamatosan az orvostechnológiát, mégis nagyon fontos, hogy a lakosság egészségtudatosan éljen, óvja az egészségét, eljárjon szűrővizsgálatokra, aktívan együttműködjön a gyógyító orvosokkal, szakemberekkel. Dr. Bujtorné Kölkedi Ibolya, a Zalaegerszegi Járási Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője véleménye, hogy nemcsak a felnőtt lakosságot, hanem a pedagógusokat, idős embereket is meg kell szólítani, sőt a későbbiekben programokat szerveznek, vagyis az iroda működése a járás minden rétegét pozitívan érinti. Az irodában a fő- és mellékállású dolgozók mellett – a kórház alkalmazottjaival együtt – mintegy 25-en tevékenykednek annak érdekében, hogy az egészségtudatos szemléletet minél jobban megismertessék a lakossággal, ennek érdekében kihelyezett programokat terveznek a jövőben.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.