EUR: 322,65 Ft
CHF: 282,40 Ft
2018. október 22., hétfő
Előd

Életmód

Egy jó fotó segít az eladásban

A vevők érdeklődését elsősorban egy jó fotóval lehet felkelteni, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen képet teszünk az ingatlanhirdetés mellé. Az eladó lakás fényképezésére fel kell készülni, mert a spontán kattintgatás többnyire tragikus eredményhez vezet.

A világos lakásokat mindig nappal fotózzuk – Profimedia, Caia Image

1. Rendetlenségben nem lehet fényképezni: a száradó ruhák, a vetetlen ágy, a gyűrött takarók nem keltenek jó benyomást, ráadásul a kupleráj optikailag kicsinyíti a teret. A fürdőszoba és a vécé leharcolt állapota jelentősen ront az eladhatóságon. Ne legyen a képen ember, bevetetlen ágy, ebéd utáni étkezőasztal, piszkos szőnyeg, és mindig ügyeljünk a háttérben mozgó családtagokra, hogy véletlenül se „kommandózzák rá magukat” egy visszatükröződő felületen.


2. A szobákban érdemes jobban kinéző részleteket fotózni, de egy kicsit megemelt gépállásból lehet totálképet is készíteni. A konyháról és a fürdőszobáról szintén készüljön fénykép, és ha van terasz, akkor a kilátás is szerepeljen egy kockán. A halszemoptika vonzóvá tudja tenni a lakást a fényképeken, hiszen tágítja a teret.

3. Nem mindegy, mikor készítjük a fotókat. Napfényes lakások esetében mindenképpen nappal, sötét lakások esetében viszont este, amikor a világítással csodát lehet tenni.

4. Jó, ha van valamilyen koncepciójuk a képeknek, jobban megmaradnak a leendő vásárlók emlékezetében. Az utólagos képszerkesztéssel nem érdemes próbálkozni, mert ha a valóság és a képek között túl nagy az eltérés, gyorsan meggondolják magukat a vevők.

Egy jó beállítással érzékeltetni lehet a teret – Profimedia, Caia Image

Címkék

Kapcsolódó Cikkek