2019. január 18., péntek
Piroska

Életmód

Egy jó fotó segít az eladásban

A vevők érdeklődését elsősorban egy jó fotóval lehet felkelteni, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen képet teszünk az ingatlanhirdetés mellé. Az eladó lakás fényképezésére fel kell készülni, mert a spontán kattintgatás többnyire tragikus eredményhez vezet.

A világos lakásokat mindig nappal fotózzuk – Profimedia, Caia Image

1. Rendetlenségben nem lehet fényképezni: a száradó ruhák, a vetetlen ágy, a gyűrött takarók nem keltenek jó benyomást, ráadásul a kupleráj optikailag kicsinyíti a teret. A fürdőszoba és a vécé leharcolt állapota jelentősen ront az eladhatóságon. Ne legyen a képen ember, bevetetlen ágy, ebéd utáni étkezőasztal, piszkos szőnyeg, és mindig ügyeljünk a háttérben mozgó családtagokra, hogy véletlenül se „kommandózzák rá magukat” egy visszatükröződő felületen.


2. A szobákban érdemes jobban kinéző részleteket fotózni, de egy kicsit megemelt gépállásból lehet totálképet is készíteni. A konyháról és a fürdőszobáról szintén készüljön fénykép, és ha van terasz, akkor a kilátás is szerepeljen egy kockán. A halszemoptika vonzóvá tudja tenni a lakást a fényképeken, hiszen tágítja a teret.

3. Nem mindegy, mikor készítjük a fotókat. Napfényes lakások esetében mindenképpen nappal, sötét lakások esetében viszont este, amikor a világítással csodát lehet tenni.

4. Jó, ha van valamilyen koncepciójuk a képeknek, jobban megmaradnak a leendő vásárlók emlékezetében. Az utólagos képszerkesztéssel nem érdemes próbálkozni, mert ha a valóság és a képek között túl nagy az eltérés, gyorsan meggondolják magukat a vevők.

Egy jó beállítással érzékeltetni lehet a teret – Profimedia, Caia Image

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Bővül a MOL Limo-zóna

  Bővül a MOL Limo-zóna

  Ígéretéhez híven bővítette szolgáltatási területét Budapest legnagyobb közösségi autmegosztó szolgáltatása a MOL Limo. A MOL Limo az alig egy évvel ezelőtti indulás után néhány hónappal már 35 ezer felhasználóval dicsekedhetett, akik idén már a főváros 4 további részen élvezhetik a limózást.

 • Óvatosan az új évi absztinenciával!

  Óvatosan az új évi absztinenciával!

  A hosszú tél kritikus az alkoholproblémákkal és más szenvedélybetegséggel küzdők életében, a szakember mégis arra int: az újévi fogadalom miatti leszokás nem hatékőny, a függőknek segítségre van szükségük, akiknek pedig nincs ilyen gondjuk, azoknak fogadalom sem kell, legfeljebb kidobják a maradék piákat otthonról.

 • 5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  5 dolog, amitől idén sem fogsz lefogyni

  Aki az év elején életmódváltásba kezd, és a fogyás szót beírja bármilyen keresőbe, fél perc alatt közel másfél millió találatot kaphat. A számtalan diéta, termék, étrend-kiegészítő és hirdetés között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbbet.