2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Győr

Egy kislány szeretné hazavinni a háromlábú kiskutyát

A történet Győr mellett kezdődött, és reméljük, jó véget ér. Egyelőre még kérünk szurkolást azoknak a kiskutyáknak, akik nemrég születtek. Köztük egy különleges kis csöppséggel, aki csupán három lábacskával látta meg a téli napvilágot.

Az anya egy beagle, aki mostanság vívja eddigi legnagyobb harcát: daganatot fedeztek fel nála, ami miatt műteni kellett. Szerencsére minden rendben ment, így a már meglévő vemhessége sem került veszélybe, amely orvost és gazdát is egyaránt meglepett.


A csepp kis újszülöttek: mindenkit meglepett az érkezésük
Fotó: olvasó

– Furcsa volt, hiszen nem gondoltuk, hogy daganat mellett képes lesz a vemhességre, s műtét után nem sokkal az ellésre is. Hirtelen jöttek a kicsik, alig vettük észre – kezdte a kutyus gazdája. – Igazából azt vettem észre, hogy sírás jön valahonnan. Féltem, nehogy Szuzival legyen valami baj. Ekkor vettem észre, hogy a fiú kutyánk egy cseppnyi újszülöttet tisztogat. Gyorsan elvettem tőle, és az infralámpa elé tettem melegedni. A kazánházban pedig jó meleget csináltam, hogy a többi kutyus már melegben születhessen meg. Később vettem észre, hogy a legelsőnek megszületett icipici beagle-nek csupán három lábacskája fejlődött ki.

A kis háromlábú szépség, akit egy kislány szeretne örökbe fogadni
Fotó: olvasó

A gazda pár percig szomorkodott csak, mert sok volt a teendő az anyakutya körül, az azonnal tárcsázott állatorvos is perceken belül megérkezett. Az első vizsgálatok szerint minden apróság – összesen öt született – egészséges, a kis háromlábú is megfelelő állapotban szuszogott a melegben.


– Nem ez volt Szuzi első vemhessége. A korábbi kölykök felét beteg kisgyermekeknek ajándékoztuk, egyfajta terápiás jelleggel. Örültem, mert a kis háromlábúnkért már most bejelentkezett egy kislány, hogy ő kifejezetten azt a kutyust szeretné, ha majd örökbe lehet adni. Biztos vagyok benne, hogy ő egy igazán klassz gazdi lesz, s a mi különleges kutyusunk még nagyon sok örömöt fog neki adni. Sokan mondták, hogy extra adag szeretet lehet ebben a kis falatnyi életben, s hogy sokkal ragaszkodóbb, bújósabb lesz, mint a testvérei. Ha elkezd járni, és általa majd többen megtanulják, tapasztalják, hogy minden élet ugyanolyan fontos, akkor tényleg nagyon különleges kutyus nevelőszülei lehetünk. Remélem, bírja az újszülött szervezete. Most még egy kicsit szurkolunk, mert sajnos volt olyan csöppség, akit elvesztettünk.

Egyre növekednek a kiskutyák
Fotó: olvasó

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.