EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Egy migránsnő miatt tették ki a kórházból a lányát meglátogató apát

Egy osztrák férfi súlyosan beteg lányát kórházba fektették, de az apa nem léphetett a gyereke ágyához, mert a mellette fekvő, őrjöngő muszlim migránsnő hisztije miatt kitessékelték a kórteremből – írja az Origó.

Chiara Salfenauert szklerózis multiplex betegsége miatt került kórházba Bécsben. Őt látogatta meg édesapja, amikor azonban a 23 éves lányához belépett a kórterembe, a nikábot viselő muszlim nő üvöltözni kezdett és követelte, hogy az apa távozzon a kórteremből. A muszlim nő, még egy paravánnal is el volt választva a többi betegtől, mégis őrjöngve fogadta a lányát meglátogató apát.


A migráns nő akaratának eleget téve a kórházi vezetés végül kirakta a férfit a kórteremből.

A kórház a politikai korrektség nevében megsértette az osztrák törvényeket is, amelyek kimondják, hogy állami intézményekben nem szabad nikábot, vagyis mindent eltakaró ruhát viselni – mondta Robert Salfenauer, Chiara édesapja.


A kórház az ügy nyomán belső vizsgálatot rendelt el, és nem meglepő módon, szerintük nem sértették meg a hatályos jogszabályt – olvasható az Origón.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.