2018. augusztus 15., szerda
Mária

Külföld

Egy migránsnő miatt tették ki a kórházból a lányát meglátogató apát

Egy osztrák férfi súlyosan beteg lányát kórházba fektették, de az apa nem léphetett a gyereke ágyához, mert a mellette fekvő, őrjöngő muszlim migránsnő hisztije miatt kitessékelték a kórteremből – írja az Origó.

Chiara Salfenauert szklerózis multiplex betegsége miatt került kórházba Bécsben. Őt látogatta meg édesapja, amikor azonban a 23 éves lányához belépett a kórterembe, a nikábot viselő muszlim nő üvöltözni kezdett és követelte, hogy az apa távozzon a kórteremből. A muszlim nő, még egy paravánnal is el volt választva a többi betegtől, mégis őrjöngve fogadta a lányát meglátogató apát.


A migráns nő akaratának eleget téve a kórházi vezetés végül kirakta a férfit a kórteremből.

A kórház a politikai korrektség nevében megsértette az osztrák törvényeket is, amelyek kimondják, hogy állami intézményekben nem szabad nikábot, vagyis mindent eltakaró ruhát viselni – mondta Robert Salfenauer, Chiara édesapja.


A kórház az ügy nyomán belső vizsgálatot rendelt el, és nem meglepő módon, szerintük nem sértették meg a hatályos jogszabályt – olvasható az Origón.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

  • A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A szárazság miatt lovakat ölnek le Norvégiában

    A rendkívüli szárazság miatt nehezen és csak magas áron jutnak elegendő takarmányhoz állataik számára a gazdák Norvégiában, ezért sokan kénytelenek leölni lovaikat – számolt be hétfőn az NRK norvég közszolgálati adó.

  • Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    Emelkedett a Görögországba érkező illegális bevándorlók száma

    A Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére – közölte friss jelentésében az unió határvédelmi ügynöksége (Frontex).