EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Tatabánya

Egy nap a fittség jegyében

Jóga, kardioedzés, alakformáló torna, kangoo jumps – csak néhány abból a sok mozgásformából, amelyet kipróbálhattak az érdeklődők a Földi Imre Sportcsarnokban rendezett Fitt Fesztiválon.

A Vértes Agorája által szervezett programon az egészséges életmód szinte valamennyi szegmense felbukkant.


– A résztvevők mozoghattak, emellett különleges dzsússzal és salátával is kedveskedtünk nekik – tudtuk meg Heczmann Evelintől, az Agora ifjúsági és sporttanácsadójától. – Az érdeklődők ingyenes vércukor- és koleszterinszint-mérést is igénybe vehettek, de személyre szóló dietetikai tanácsokat is kaphattak.

A nap leginkább várt oktatója a versenyaerobikban többszörös Európa- és világbajnok Szentgyörgyi Rómeó volt, aki ezúttal is becsempészett néhány egyszerű koreográfiát az edzésbe, de saját életmódprogramjából is bemutatott egy rövid részletet.

– Mindig az első lépés a legnehezebb – fogalmazta meg az életmódváltás egyik fő akadályát a mostanában személyi edzőként tevékenykedő szakember. – Viszont ha valaki valóban rászánja magát, és kitartó, az onnantól talál magának kapaszkodót. Manapság már eleve felkapott és trendi lett egészségesen élni, a boltok is tele vannak teljes kiőrlésű és bioélelmiszerekkel. Ha valaki a táplálkozását és a testmozgást össze tudja hangolni, és megtalálja a neki tetsző módokat, akkor onnantól már minden sokkal könnyebben megy.

A Fitt Fesztiválon több száz tatabányai vett részt. A hölgyek természetesen aktívabbak voltak, de a tornázók között lelkes urakkal is találkozhattunk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.