2018. augusztus 15., szerda
Mária

Belföld

Egy vagyont költ luxushobbijára az LMP társelnöke

Tízmilliókat fizetett ki magánrepülésre az LMP antikorrupciós szóvivője, Hadházy Ákos.

Az ökopárt képviselője már korábban elismerte, hogy van egy méregdrága és környezetszennyező szenvedélye: szeret kisrepülőt vezetni. Most viszont az is kiderült, hogy az elmúlt években több mint húszmillió forintot költött szórakozására – írja a Bors. A repülési naplók adatai szerint Hadházy Ákos 2016 végéig 350 órát töltött a levegőben, erre – az azonosított géptípusok és bérleti díjak alapján – körülbelül 17,5 millió forintot fizetett ki. Ezen kívül több vizsgát is letett, amelyek szintén milliókba kerültek.


2010 előtt szerezte meg a magánpilóta-engedélyt 1,5-2 millió forintért, 2015-ben pedig megkapta a kereskedelmi célú repülési engedélyt is, amelyet kétmillió forintért lehet kiváltani. A képviselő büszke luxushobbijára: a Facebookon többször is posztolt olyan fényképet, amelyen több száz millió forintba kerülő repülőgépek mellett pózol. Az ATV Magánszféra címû műsorában pedig egy Cessna 172-es típusú géppel is büszkélkedett, amelyet rendszeresen vezet, a bérleti díjakról azonban hallgatott – ismerteti a Bors.

A lap beszámol arról is, hogy a Cessna 172-es az olcsóbbak közé tartozik, már 46 ezer forint + áfáért el lehet vinni egy órára. A politikus szereti a modernebb típusokat is, hajlandó volt 170 ezer forint + áfát kifizetni azért, hogy egy Diamond DA-42-essel emelkedjen a levegőbe. Vagyis a képviselő körülbelül 220 ezer forintot költhetett arra, hogy egy órát repüljön az egyik legkorszerűbb kétmotorossal. A mostanában Simicska Lajos embereivel tárgyaló Hadházy Ákos korábban azzal védekezett, hogy ha dohányozna, az több pénzt vinne el, mint a repülés. Ez azonban – az összegek ismeretében – nyilvánvalóan csak mentegetőzés.


Kapcsolódó Cikkek

 • Fideszes nyugdíjasok halálát kívánja Homonnay

  Fideszes nyugdíjasok halálát kívánja Homonnay

  Az ellenzéki tüntetések egyik főszervezője, Homonnay Gergely közösségi oldalán osztotta meg botrányos gondolatait szomszédasszonyáról, amiben a nő halálát kívánja, pusztán politikai beállítottsága miatt.

 • Kövér László részvéttáviratot küldött olasz kollégáinak

  Kövér László részvéttáviratot küldött olasz kollégáinak

  Kövér László, az Országgyűlés elnöke kondoleáló táviratot küldött az olasz szenátus elnökének, Maria Elisabetta Alberti Casellatinak, valamint a képviselőház elnökének, Roberto Ficónak a keddi genovai viadukttragédia miatt – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke szerdán az MTI-vel.

 • Emelkedik a gázolaj ára

  Emelkedik a gázolaj ára

  A Mol Nyrt. emeli bruttó 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik.