EUR: 322,71 Ft
CHF: 282,37 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Belföld

Egymásnak szólogat be az ellenzék

Sokat elmond a kormányváltásért kiáltó ellenzéki pártokról, hogy látszólag együttműködésről tárgyalnak, valójában egymásnak szólnak be. Vonáék beintettek az LMP-nek egy sztrádabüfében, Gyurcsányék ugyanezt tették a Jobbikkal már jó előre, Szél Bernadett a szocialisták árnyékpolitikáját hibáztatta, neki pedig a 4-es metró császára, Demszky Gábor szólt be a partvonalon túlról.

Bár kampányaikban az összefogás fontosságát hirdetik, személyeskedésen túl még nem sok mindenre jutottak egymással az ellenzéki pártok vezetői. Mint ismert: a hétvégén a DK tárgyalni hívta az LMP és az MSZP–Párbeszéd, valamint a Jobbik képviselőit. Végül Vona Gáborék nem mentek el, az LMP-s Vágó Gábor pedig a megbeszélés után lerészegezte Gyurcsány Ferencet. Erre a DK elnöke perrel kezdte fenyegetni a zöldpárti politikust, aki ezután az ATV-ben kért bocsánatot a volt miniszterelnöktől. Gyurcsány szerint az LMP-sek – Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt és Ungár Péter elnökségi tag – pökhendi, bárdolatlan, agresszív magatartást tanúsítottak a tárgyaláson. Vágó szerint azonban Szél csak kérdezett, mire a DK-sok udvariatlanul ledorongolták.


A Jobbik ezek után az M3-as sztráda mellett, egy késő esti randevún kosarazta ki az LMP két társelnökét, a Simicska-körökön keresztül a Jobbikhoz már korábban bekötött Hadházy Ákost és Szél Bernadettet. Az LMP vezetői a találkozó után tegnap bejelentették: sem a baloldallal, sem a Jobbikkal való tárgyalás nem hozott eredményt.

– Igazából egyik ellenzéki párt sem akart megállapodni – mondta Gémesi György gödöllői polgármester, a zöldekkel szövetséges Új Kezdet elnöke. Úgy látszik tehát, feleslegesen iparkodott azon az LMP, hogy összehozza a Gyurcsány–Vona paktumot.


Talán az sem segített, hogy Szél Bernadett szerint az MSZP és a DK nem érdekelt a kormányváltásban, csak a saját mandátumaikat féltik.

Az ellenzéki cicaharcba a Jobbik részéről Toroczkai László alelnök száll be, aki szerint „az LMP politikai prostituált, amely mindkét oldallal megpróbált egyezkedni”.

– Rosszul vagyok néhány LMP-s politikus látványától – tette hozzá.

A zűrzavarhoz Demszky Gábor volt főpolgármester is hozzátette a magáét a partvonalon kívülről: „Szélütött Berni azért hadakozik, hogy a Jobbikot szalonképessé tegye, gyalázatos színvallás” – írta közösségi oldalán.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt

  A magyar nemzet 1956-ban világtörténelmet írt – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden, az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulóján a budapesti Széna téri ’56-os emlékműnél tartott megemlékezésen.

 • Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Új műsorok indulnak az M5 csatornán októberben

  Az Operaház felújításával, aktuális közéleti kérdésekkel és tudományos eredményekkel foglalkozó új műsorok indulnak az M5 kulturális csatornán októberben – mondta el Siklósi Beatrix csatornaigazgató az MTI-nek.

 • Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

  Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62.