EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,76 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tapolca

Egymilliárdos beruházás, hetven új munkahely Nagyvázsonyban

Öt hónap alatt épült fel, és 70 új munkahelyet teremt a nagyvázsonyi autóipari vállalat, a Novus Interiör Hungary Kft. új gyártó csarnoka, amelyet a múlt héten avatott fel a cég a dolgozók, a megye vezetői, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében.

A svéd tulajdonú társaság 1998-ban alapította nagyvázsonyi gyárát, ahol Volvo gépkocsikhoz készítenek alkatrészeket. A vállalatnál eddig 130-an dolgoztak, az egymilliárd forintos beruházással – amelynek során egy 2000 négyzetméteres új csarnokot építettek, korszerűsítettek, illetve új gépeket szereztek be – 200-ra nőtt a munkahelyek száma. A csarnokavatón Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar gazdaság Európában is kiemelkedő dinamikus fejlődése a magyar emberek munkájának eredménye.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.