2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Tapolca

Egymilliárdos beruházás, hetven új munkahely Nagyvázsonyban

Öt hónap alatt épült fel, és 70 új munkahelyet teremt a nagyvázsonyi autóipari vállalat, a Novus Interiör Hungary Kft. új gyártó csarnoka, amelyet a múlt héten avatott fel a cég a dolgozók, a megye vezetői, valamint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében.

A svéd tulajdonú társaság 1998-ban alapította nagyvázsonyi gyárát, ahol Volvo gépkocsikhoz készítenek alkatrészeket. A vállalatnál eddig 130-an dolgoztak, az egymilliárd forintos beruházással – amelynek során egy 2000 négyzetméteres új csarnokot építettek, korszerűsítettek, illetve új gépeket szereztek be – 200-ra nőtt a munkahelyek száma. A csarnokavatón Szijjártó Péter kiemelte, hogy a magyar gazdaság Európában is kiemelkedő dinamikus fejlődése a magyar emberek munkájának eredménye.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.