EUR: 318,17 Ft
CHF: 280,74 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Egyre több tagállam választói ismerik fel a veszélyeket

Egyre több nemzet választópolgárai felfedezték az illegális migrációval járó veszélyeket, problémákat – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken reggel Kovács Zoltán kormányszóvivő, aki szerint ezt jelzik az osztrák, a német, s legutóbb az olaszországi választások eredményei is.

Azt mondta, optimistának kell lenni, ugyanakkor fel kell hívni a figyelmet, hogy a dublini intézkedésekben továbbra is szisztematikusan haladnak előre. Ennek nyomán ahelyett, hogy megállítanák a bevándorlást, egy kötelező szétosztási kvótán dolgoznak, amely alapján Magyarországnak 10 ezer embert kellene befogadnia. Ez ellen a magyar kormány minden fronton – köztük a nagyjából két hét múlva esedékes EU-csúcson Orbán Viktor kormányfő – minden eszközzel fellép.


Elleneznek minden olyan lépést – így az ENSZ globális bevándorlási javaslatcsomagját is – amely intézményesítené a migrációt. Meg kell tartanunk saját kultúránkat – szögezte le Kovács Zoltán, hozzátéve: saját állampolgáraink védelme felől kell megközelíteni ezt a kérdést.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek