2020. augusztus 15., szombat
Mária

Külföld

Egyre többen költöznek el a migránsok miatt

Újabb svédországi magyarok beszéltek arról az M1 aktuális csatorna Híradójának, hogy nem érzik magukat biztonságban a bevándorlók miatt.

Az M1-nek pénteken nyilatkozott a svéd-magyar Natalie Contessa af Sandeberg, aki azt mondta: a biztonság miatt költözött Stockholmból Magyarországra. Szerinte Magyarország jelenleg a legbiztonságosabb, mert mások a törvények, nem engedték be a migránsokat.


A riport hatására újabb svédországi magyarok jelentkeztek, akik arról beszéltek a Híradóban, hogy nem érzik magukat biztonságban a bevándorlók miatt.

Az M1-nek telefonon nyilatkozva szombat este egy csaknem 80 éves férfi arról beszélt, hogy az elmúlt években nagyon sokat romlott a közbiztonság Göteborgban, ahol él. Hozzátette: őt egy 5-6 tagú, migránsokból álló csoport inzultálta. Azt is mondta: sok helyen már nappal sincsenek biztonságban az utcán az emberek, ezért ő sötétedés után már ki sem mer menni.


Nyilatkozott a Híradónak egy csaknem öt évtizede Svédországban élő magyar nő is. Azt mondta: egy olyan nagyvárosi kerületben lakik, ahol a lakosok 90 százaléka bevándorló. Hozzátette, őt is zaklatta már szexuálisan bevándorló. Arról is beszélt, hogy sok svéd a migránsok miatt már elköltözött arról a környékről, ahol ő a családjával lakik. Szerinte aki nyilvánosan bírálja a migrációt, azt rasszistának nevezik. Néhány éve még biztonságosnak számított Svédország – fogalmazott.

A megdöbbentő riportot ide kattintva tekinthetik meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt a pixel feltalálója

  Elhunyt Russell A. Kirsch amerikai tudós, a pixel (képpont) feltalálója, a világ első digitális képszkennelőjének kifejlesztője.

 • Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleg Belgiumban

  Rekordmeleget mértek Belgiumban, a főváros Uccle nevű kerületében lévő mérőállomáson átlagosan 33,5 Celsius-fokot regisztráltak az augusztus 6.

 • Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Aktív közösségi életet élnek a cápák

  Az eddig ismertnél jóval összetettebb közösségi életet élnek a cápák, széles közösségi hálózatokat ápolnak és évekig tartó kapcsolatokat alakítanak ki – derítették ki tengerbiológusok szürke szirtcápák életét tanulmányozva a Csendes-óceánban.