EUR: 322,89 Ft
CHF: 284,70 Ft
2018. augusztus 14., kedd
Marcell

Egyéb Miskolc

Élete végéig börtönben ülhet a borsodi anyagyilkos

Vádat emeltek a hatvanéves ellen, aki különös kegyetlenséggel ölte meg nyolcvanéves anyját tavaly júliusban – közölte a vádhatóság a múlt héten.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott és a vele egy háztartásban élő édesanyja közötti viszony évek óta megromlott. A férfi italozó életmódot folytatott, és rendszeresen bántalmazta az idős asszonyt, korábban kapcsolati erőszak bűntette miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Magatartása miatt többször állt ideiglenes távoltartás hatálya alatt, amikor nem léphetett volna be a közös házba.


Ennek ellenére tavaly júliusban erősen ittas állapotban tért haza. Az udvaron egy fotelban ült az édesanyja, aki életkora és betegségei miatt mozgásában is erősen korlátozott volt. A férfi ordítva szidalmazni kezdte, majd egy seprűnyéllel legalább 10-15 alkalommal fejbe vágta az asszonyt, olyan erővel, hogy a seprűnyél eltört.

Az idős nő segélykiáltását és a bántalmazást a szomszédok is hallották, és értesítették a rendőrséget. A vádlott erre kezébe vett egy 17 centiméteres kést, és nyakon szúrta anyját. Ezután a szomszédoknak odakiáltotta, hogy „elvágtam a nyakát”, majd bement a házba.

A sértettet mentőhelikopter szállította kórházba, ám a gondos orvosi ellátás ellenére pár hét múlva belehalt sérüléseibe. A bántalmazás és a sérülések elszenvedése az átlagosnál nagyobb fizikai fájdalmat és lelki gyötrelmet jelentett. A férfit a helyszínen őrizetbe vették. Az ügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetést és a közügyektől való eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.

 • Négy napig szólt a jazz

  Négy napig szólt a jazz

  Remek zenék, pompás borok a Nagyerdőben, a Békás-tó környékén. Egyszerre gasztronómia, kulturális parádé és  hagyományosan jó kis közösségi találkahely volt a múlt hét csütörtöktől vasárnapig tartó program.