EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 16., szombat
Julianna, Lilla

Belföld

Életveszélyesen megfenyegették az M1 stábját Franciaországban – Videó!

Megfenyegették az M1 stábját Franciaországban. Azon a főleg bevándorlók által lakott környéken dolgoztak, ahol a pénteki túszdrámát elkövető marokkói terrorista is élt. A forgatás alatt többen is megfélemlítették a stábot, például azzal, hogy arrafelé hatalmas kövek vannak, és ezek bármikor a fejükre eshetnek. Nem ez az első eset, hogy a helyiek elüldözik az újságírókat – írja a hirado.hu

Péntek délelőtt 11 órakor egy marokkói férfi berontott a dél-franciaországi Trebes egyik szupermarketébe, három embert megölt, az életben maradt dolgozókat és a vásárlókat pedig túszul ejtette. A férfi korábban rendőrökre támadt, közülük az egyik tisztet meglőtte. A hatóságok több órán keresztül próbálták rávenni, hogy adja meg magát, de erre nem volt hajlandó. Végül a rendőrök megrohamozták a szupermarketet, lelőtték a fegyveres támadót, és kiszabadították a polgári túszokat kiváltó egyenruhást.


Ott szerettek volna forgatni, ahonnan az elkövető is származott

Az M1 stábja abban a negyedben szeretett volna forgatni, ahonnan az elkövető is származott, Carcassonne-ban.

„Megtaláltuk azt a sorházat, ahol az elkövető lakott. Még a kamerát sem vettük elő, az autóban ültünk, amikor már fenyegetést kaptunk. Megfenyegettek, hogy távozzunk innen, mert nincs jogunk itt lenni, azt mondták, ha nem megyünk el, nagy kövek vannak a környéken, amelyek ránk eshetnek” – nyilatkozta Tóth Hajnalka, az MTVA tudósítója az M1 kedd reggeli műsorában.


„A fenyegetést követően távolabb mentünk a helyszíntől, és úgy döntöttünk, hogy csak a bejelentkezés előtt közvetlenül térünk vissza. Amint az operatőr kollégám elkezdte felállítani a kameraállványt, megjelent egy fiatalember, aki többször is elmondta, hogy azért jött ide, mert nekünk szeretne jót” – mondta a riporter.

Megfenyegették az M1 stábját

Megfenyegették az M1 riporterét és operatőrét Franciaországban, miközben a pénteki iszlamista támadással kapcsolatban forgattak.További részletek itt: http://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/03/26/megfenyegettek-az-m1-stabjat/

Posted by hirado.hu on Montag, 26. März 2018

A környék lakóinak nagy része bevándorló

„Azt mondta, hogy szeretné, ha tiszteletben tartanánk a családot, és most még kedves hangnemben szól, de ha maradunk, akkor valószínűleg 20 ember fog megjelenni, akik már nem kedvesen fognak megszólítani minket, és akár kárt tehetnek a felszerelésünkben is” – tette hozzá.

„Végül az operatőr kollégámmal megegyeztünk abban, hogy egy utcával távolabb megyünk, hiszen az illető azt mondta, ha egy sarokkal arrébb megyünk, nem lesz baj. Ezért döntöttünk úgy, hogy jobb elkerülni a bajt” – közölte Tóth Hajnalka.

A riporter elmondta: Carcassone nem túl jó hírű negyedének lakóinak nagy része bevándorló. A környék már többször került be a hírek közé drogkereskedelemmel kapcsolatos ügyek miatt.

A társasházakban lakók vagy elfogadják a kialakult helyzetet, vagy nincs választásuk, mert anyagilag ezt tudják megengedni maguknak. A város többi részének lakói valószínűleg elkerüli ezt a környéket – fűzte hozzá Tóth Hajnalka.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    A McDonald’s Scheer Sándor vállalkozóra ruházza magyarországi érdekeltségét

    Üzletrész-adásvételi szerződést írt alá Scheer Sándor vállalkozóval a McDonald’s Corporation, a megállapodás értelmében a McDonald’s a magyarországi vállalatban meglévő tulajdoni érdekeltségét teljes körűen Scheer Sándorra ruházza át, aki Developmental Licensee (franchise) partnerként fejleszti és üzemelteti a piacon működő McDonald’s éttermeket – közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

  • Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Országgyűlés Hivatala: Legitim a szavazógépek működése

    Az Országgyűlés Hivatalának álláspontja nem változott, továbbra is szabályosnak tartják a szavazógépek kártya nélküli működését – közölte a hivatal az MTI-vel, miután Demokratikus Koalíció (DK) pénteken sajtótájékoztatón arra kérte Kövér László házelnököt, adjon engedélyt az ellenzéki pártoknak a parlament elektronikus szavazógépeinek és az azokat működtető rendszernek az átvizsgáltatására.