EUR: 322,69 Ft
CHF: 282,86 Ft
2018. október 23., kedd
Gyöngyi

Egyéb Székesfehérvár

Elismerés a Vöröskereszt megyei szervezetének

Március 1-jén a Nemzetközi Polgári Védelmi Nap alkalmából Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott Szigeti Hedvignek, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete igazgatójának.

A szakember az elismerést a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért kapta.


Elismerték Szigeti Hedvig, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete igazgatójának munkáját Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Bónyai Eszter tűzoltó ezredes, tervezési és védelmi igazgatási főosztályvezető az ünnepségen emlékeztetett arra, hogy idehaza már huszonnyolc esztendeje tartanak megemlékezéseket a polgári védelem világnapján. A biztonságos élethez való jog az egyetemes emberi jogok egyike, a biztonságos magatartás kultúrája pedig az egyén szintjén kezdődik, ezért különösen fontos, hogy az emberek ismerjék a környezetüket, az abban létező kockázatokat, és tudják, miképp viselkedjenek veszélyhelyzetekben is – hangsúlyozta.

A Katasztrófavédelem Központi Zenekarának kvintettjének ünnepi műsora után Góra miniszteri és főigazgatói elismeréseket adott át. A rendezvényen negyvenketten vettek át ilyent. A résztvevők ezt követően az épület aulájába vonultak, ahol megkoszorúzták a légoltalom és a polgári védelem hősi halottainak emlékhelyét.

Tóth Ferenc országos polgári védelmi főfelügyelő kiemelte: bár a szakterületen történtek hangsúlyeltolódások, a legfontosabb közös feladat az emberi élet mentése, mindig, minden körülmények között.

Kapcsolódó Cikkek