EUR: 323,26 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. október 19., péntek
Nándor

Egyéb Zalaegerszeg

Elismerés, újabb díj a városnak

Az év ipari parkja kitüntető címet adományozták a Zalaegerszegi Tudományos és Technológiai Parknak a Pesti Vigadóban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség közös elismeréséről, az elmúlt időszak eseményeiről és a közeljövő fejlesztéseiről sajtótájékoztatón számoltak be.

A megyeszékhelyi létesítmény az országban elsőként nyert Tudományos és Technológiai Park címet 2015-ben. A  díjat azok kapják, akik a vállalkozások versenyképességének növelésével vonzó befektetési környezetet teremtenek környezetükben, továbbá a termelő tevékenység mellett együttműködési, illetve kutatási szerződésük van valamely egyetemmel, főiskolával vagy akadémiai intézettel.


Hosszúra nyúlik a listája mára hány vállalkozás, cég “otthona” lett az egyre bővülő ipari park
Fotó: Inhof András

– A folyamatos munka újabb elismerést hozott 2016-ban, ugyanis Befektetőbarát településsé nyilvánították Zalaegerszeget – mondta Balaicz Zoltán polgármester, aki azt is kiemelte, hogy ez idáig összesen 3000 új munkahely jött létre városunkban, ahol 4,7 százalékról 2,7 százalékra csökkent a regisztrált álláskeresők száma. – Mindemellett számos fejlesztés valósult és valósul meg, a járműipari tesztpályától egészen az 5. Generációs Mobilhálózat, azaz az 5G tesztváros szerepéig. De távlati célként említhetjük a logisztikai központot vagy a konténerterminált. – Ehhez a fejlesztési sorozathoz kapcsolódik hamarosan az M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése – tette hozzá, továbbá elmondta, hogy az ipari park a két év múlva elkészülő járműipari tesztpályának is otthont fog adni.

A sajtó tájékoztató keretében ismertette Balaicz Zoltán polgármester a jelen lévők fontos szerepvállalását az ipari park első alapkő letételétől napjainkig
Fotó: Inhof András

A 270 hektáros területen jelenleg közel harminc ponton dolgoznak egyidejűleg a szakemberek, mindez további innovatív lehetőségeket biztosít a komplexumban. Vigh László országgyűlési képviselő hozzászólása szerint az első mérföldkő egy technikai épületsor, amelynek bejezése a zord, havas időjárás ellenére a napokban várható, és március 28-án sor kerülhet az avatására, továbbá egy bokrétaünnepet is terveznek. A fejlesztések tehát tovább folytatódnak. A helyi munkaerőhiány biztosítása szempontjából fontos, hogy a közeljövőben 600 millió forintból egy új, a XXI. század kihívásainak megfelelő munkásszállót is megépítenek, mindemellett ugyanekkor összegben egy duális képzőközpontot is létesítenek. Nem utolsósorban a helyi felsőoktatási intézményekben várhatóan 4,4 milliárd forintból jelentős fejlesztéseket valósítanak meg.


Investor of The Year Award az év ipari parkja kategóriában
Fotó: Inhof András

Investor of The Year Award az év ipari parkja kategóriában
Fotó: Inhof András

Investor of The Year Award az év ipari parkja kategóriában
Fotó: Inhof András

A díj közös érdem
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.