2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Zalaegerszeg

Elismerés, újabb díj a városnak

Az év ipari parkja kitüntető címet adományozták a Zalaegerszegi Tudományos és Technológiai Parknak a Pesti Vigadóban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség közös elismeréséről, az elmúlt időszak eseményeiről és a közeljövő fejlesztéseiről sajtótájékoztatón számoltak be.

A megyeszékhelyi létesítmény az országban elsőként nyert Tudományos és Technológiai Park címet 2015-ben. A  díjat azok kapják, akik a vállalkozások versenyképességének növelésével vonzó befektetési környezetet teremtenek környezetükben, továbbá a termelő tevékenység mellett együttműködési, illetve kutatási szerződésük van valamely egyetemmel, főiskolával vagy akadémiai intézettel.


Hosszúra nyúlik a listája mára hány vállalkozás, cég “otthona” lett az egyre bővülő ipari park
Fotó: Inhof András

– A folyamatos munka újabb elismerést hozott 2016-ban, ugyanis Befektetőbarát településsé nyilvánították Zalaegerszeget – mondta Balaicz Zoltán polgármester, aki azt is kiemelte, hogy ez idáig összesen 3000 új munkahely jött létre városunkban, ahol 4,7 százalékról 2,7 százalékra csökkent a regisztrált álláskeresők száma. – Mindemellett számos fejlesztés valósult és valósul meg, a járműipari tesztpályától egészen az 5. Generációs Mobilhálózat, azaz az 5G tesztváros szerepéig. De távlati célként említhetjük a logisztikai központot vagy a konténerterminált. – Ehhez a fejlesztési sorozathoz kapcsolódik hamarosan az M76-os kétszer kétsávos gyorsforgalmi út építése – tette hozzá, továbbá elmondta, hogy az ipari park a két év múlva elkészülő járműipari tesztpályának is otthont fog adni.

A sajtó tájékoztató keretében ismertette Balaicz Zoltán polgármester a jelen lévők fontos szerepvállalását az ipari park első alapkő letételétől napjainkig
Fotó: Inhof András

A 270 hektáros területen jelenleg közel harminc ponton dolgoznak egyidejűleg a szakemberek, mindez további innovatív lehetőségeket biztosít a komplexumban. Vigh László országgyűlési képviselő hozzászólása szerint az első mérföldkő egy technikai épületsor, amelynek bejezése a zord, havas időjárás ellenére a napokban várható, és március 28-án sor kerülhet az avatására, továbbá egy bokrétaünnepet is terveznek. A fejlesztések tehát tovább folytatódnak. A helyi munkaerőhiány biztosítása szempontjából fontos, hogy a közeljövőben 600 millió forintból egy új, a XXI. század kihívásainak megfelelő munkásszállót is megépítenek, mindemellett ugyanekkor összegben egy duális képzőközpontot is létesítenek. Nem utolsósorban a helyi felsőoktatási intézményekben várhatóan 4,4 milliárd forintból jelentős fejlesztéseket valósítanak meg.


Investor of The Year Award az év ipari parkja kategóriában
Fotó: Inhof András

Investor of The Year Award az év ipari parkja kategóriában
Fotó: Inhof András

Investor of The Year Award az év ipari parkja kategóriában
Fotó: Inhof András

A díj közös érdem
Fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.