EUR: 315,87 Ft
CHF: 281,22 Ft
2019. március 26., kedd
Emánuel

Külföld

Elítélték a hős csendőr halálán viccelődő politikust

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a bíróság egy francia politikust, Stéphane Poussier-t, aki a múlt heti terrortámadás során megölt csendőr halálán viccelődött. 

Egész Franciaország gyászolja Arnaud Beltrame-ot, aki a múlt pénteki trébes-i terrortámadás során önként ment be abba a szupermarketbe, ahol Redouane Lakdim túszokat ejtett. A 41 éves csendőrtiszt az életével fizetett a túszok szabadságáért, a 26 éves marokkói terrorista dzsihadista szokás szerint végezte ki őt. Az eset megrázta Franciaországot, a meggyilkolt tisztet nemzeti megemlékezésen búcsúztatták, amelyen Emmanuel Macron államfő is részt vett.


A hősként meghalt csendőr

Akadt azonban olyan francia politikus –  a 61 éves Stéphane Poussier –, aki felállva tapsolt annak, hogy egy hatósági személy terrorizmus áldozata lett. Poussier a terrortámadás másnapján a következőt jegyezte meg a Twitteren:

– Minden egyes alkalommal, amikor egy csendőr elesik, a barátomra, Rémi Fraisse-re gondolok. Eggyel kevesebb Macron-választó – írta a júniusi nemzetgyűlési választásokon alulmaradt radikális képviselőjelölt.


Rémi Fraisse zöldpárti aktivista volt, akit 2014-ben egy rendőri akció során a közelében felrobbant gránát ölt meg.

Poussier-t az eset után kizárták pártjából. A volt képviselőjelölt az ítélethirdetést követően azt mondta, hogy nem fellebbez az ítélet ellen, azt teljes mértékben elfogadja. A bíróságon és a sajtó nyilvánossága előtt is többször elnézést kért a csendőr hozzátartozóitól és kollégáitól a saját maga által kegyetlennek nevezett üzeneteiért.

Feldarabolta a 18 éves lányt a migráns

Innocent Oseghale nem elégedett meg azzal, hogy drogdílerként tevékenykedik, úgy gondolta, hogy feljebb lép egy szintet és megöl, majd feldarabol egy 18 éves lányt. Az angol nyelvben az „innocent” szó ártatlant jelent, azonban a nigériai bevándorló esetében aligha beszélhetünk ártatlanságról.

Az olasz hatóságok Macerata városában kapták el a 29 éves migránst, aki csak azért bukott le, mert köztéri kamerák felvételei alapján ő látta utoljára élve áldozatát, Pamela Mastropietrót. A lány hulláját Oseghale addig vagdosta, míg az belefért egy bőröndbe.

A nyomozás során kiderült, hogy az áldozat ismerte gyilkosát, üzleti kapcsolatban álltak. Mastropietro egy drogrehabilitációs központban élt, csakhogy elhagyta, hogy találkozzon a dílerrel egy is kábítószer beszerzése érdekében. Oseghale lakásán megtalálták áldozata véres ruháit. A férfi menekültstátusza már lejárt, mégse hagyta el az országot.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Kizárás fenyegeti az LMP-t

  Mivel a Jobbikkal karöltve támogatja az LMP Mirkóczki Ádám és Puzsér Róbert indulását is az őszi helyhatósági választásokon, akár az LMP kizárása is szóba jöhet a pártot magába foglaló EP-pártszövetségnél, az Európai Zöld Pártnál, mivel Philippe Lamberts frakció-szóvivő korábban úgy nyilatkozott: az LMP és a Jobbik szövetsége elfogadhatatlan.

 • Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírjának nyomaira bukkanhattak Mexikóban

  Egy azték uralkodó sírhelyét jelölhetik azok az áldozati ajándékok, köztük egy gazdagon díszített, harcosnak öltöztetett jaguár és egy fiatal fiú maradványai, amelyeket a mexikóvárosi Templo Mayor (nagy templom) romjainál tártak fel a régészek.

 • A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  A Hamász célpontjait bombázza az izraeli hadsereg a Gázai övezetben

  Az izraeli hadsereg hétfőn megkezdte a radikális palesztin szervezet, a Hamász állásainak bombázását a Gázai övezetben, miután egy a palesztin területről kilőtt rakéta eltalált egy lakóházat Tel-Aviv térségében – jelentették a hadseregre hivatkozva a hírügynökségek.