2020. január 19., vasárnap
Sára, Márió

Belföld

Elképesztő fölénnyel nyerte Orbán Vikor a nézettségi versenyt is

Még csak megközelíteni sem tudta az ellenzék megemlékezésén összegyűlt tömeg a Békement több százezres közönségének számát. Ezt bizonyítják az eseményeket dokumentáló fotók is.

Ugyanez a következtetés, ha a pártok és a jelöltek facebookos feltöltéseit vesszük szemügyre. A magyar nyelvű Facebookon is óriásinak számító számokkal találkozhatunk Orbán Viktor facebook-oldalán látható, a Békemenet közönsége előtt elmondott beszédéből készült videó statisztikáit elemezve. A számokat megnézve egyértelmű, hogy a pártok március 15-i megemlékezését a digitális térben a Fidesz nyerte meg toronymagasan: facebook-oldalukra feltöltött videóikon és képeiken annyi lájk és megosztás látható, mint az összes ellenzéki párt összes feltöltött tartalmán együttvéve – írja az Origo.


A lap részletesen bemutatja, melyik bejegyzést, hányan látták és lájkolták. Ezek alapján kiderül, Orbán Viktor Békemenetes videóját már eddig is majd 750 ezren látták.

A miniszterelnök beszédéről szóló képgaléria is nagyot megy a közösségi oldalon, a képsorozatra eddig 3 ezer megosztás és 25 ezer lájk gyűlt össze – írja az Origo.


A pártok közül a Fidesz-videókon, és az Orbán-beszédből készített mémeken is hatalmas nézettségi és megosztási számok vannak.

Az egyik legnézetteb az a videó, ahol egy drónfelvételen láthatjuk, mekkora tömeg volt a Kossuth téren és a környező utcákban. A videót 261 ezren nézték meg eddig, 4600 ember osztotta meg, és 14 ezer lájkot söpört be.

A tömeget a Margit körúton megmutató drónvideó is elnyerte a közösségi oldal felhasználónak tetszését. Ezt a videót 294 ezren nézték meg, 10 ezren lájkolták, és pontosan 5555-en osztották meg.

A Fidesz facebook oldalának az a fotója eddig a legsikeresebb, amelyre Orbán beszédéből az alábbi mondatokat szerkesztették rá egy fotóra: “Magyarok! Magasba a zászlókat! Menjünk és harcoljunk! Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza! Fel, győzelemre!” Ezzel a képpel találkozott a hírfolyamában 420 ezer ember, 17 ezren lájkolták is, és közel 3500 ember meg is osztotta azt.

A második legsikeresebb kép, melyen az áll, “Harcolni fogunk az ellen, amit Soros György birodalma Magyarországgal tenni akar. Ez a mi hazánk, ez a mi életünk. Nincs nekünk másik, ezért küzdeni fogunk érte a végsőkig, és nem adjuk fel soha!” Ezen a képen közel 10 ezer lájk, és közel 1600 megosztás szerepel.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek