2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Elkészült Soros kvótapaktuma

Soros-féle kvótapaktumként emlegetik azt a kiszivárgott megállapodást, amelynek nyomán az ellenzéki pártok az utolsó pillanatban lépnének vissza a legesélyesebb, migrációt támogató jelöltek javára az április 8-i választásokon – tudta meg az Origo.

A legutolsó pillanatra időzített visszaléptetésekkel igyekezne 66 egyéni választókörzetben migránspárti jelöltet győzelemhez segíteni az ellenzék Soros György nemzetközi hálózatának szervezésében – írta az Origo. A hírportál szerint a nemzetközi spekuláns ezzel a tervvel próbál olyan kormányt hatalomra juttatni Magyarországon, amely nem állja útját az illegális migrációnak és megszavazná a kötelező betelepítési kvótát Brüsszelben.


Az Origo azt írja, a Soros-hálózat tagjai és magyar ellenzéki politikusok az elmúlt hetekben felmérték, hogy kik lennének azok a migránssimogató ellenzéki jelöltek, akik eséllyel vehetnék fel a versenyt a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjeivel. De nem véletlen az sem, hogy a többiek csak az utolsó pillanatban lépnének vissza a kiszemelt érdekében. Ha ezt már most megtennék, a visszalépő jelölt neve fel sem kerülne a szavazólapra. Az eddigi választások azonban azt mutatják, hogy a magyar voksolóknál a pártpreferencia sokkal erősebb, mint a jelölt iránti szimpátia, így nehezebb lenne mondjuk egy DK-s szavazót rávenni arra, hogy az egyetlen fennmaradó, mondjuk LMP-s jelöltre szavazzon. Ha viszont csak az utolsó órákban lép vissza a DK-s, akkor a nevét már rányomtatták a szavazólapra, csak éppen filctollal kihúzzák onnan. Így gyakorlatilag a választónak a „szájába rágnák”, hogy kire kell az általa preferált jelölt helyett szavazni.


Ez a választás tétje

Ez a választás tétje: bevándorlóországgá válik-e Magyarország, vagy megmaradunk magyar országnak.

Posted by Fidesz on Mittwoch, 28. Februar 2018

Az Origo úgy tudja, a Soros által támogatott ellenzék ezzel a tervvel kívánná elérni, hogy az optimista becsléseik szerint listán megszerezhető 40-43 szavazattal matematikailag esélyük lehessen egy migránspárti politikai fordulat végrehajtására, és éppen emiatt a tervbe „bekerülő” esélyes jelöltek szigorúan olyan ellenzéki politikusok lehetnének, akik garantálnák a magyar politika migránssimogató irányba állítását.

A terv, amelynek kiötlésében egyes információk szerint Soros György személyesen is részt vett, egyetlen ok miatt jött létre – állítja a portál. Mégpedig azért, hogy letörjék az Orbán-kormány ellenállását, és június 30-ig meg lehessen szavaztatni az új uniós betelepítési szabályokat, hogy azután néhány hónap alatt migránsok tízezreit küldjék a most még ellenálló kelet-közép-európai országokba. Mint ismeretes, ez az a határidő, amikorra a belga miniszterelnök, Charles Michel elszólása szerint akár erővel is megtörnék a V4 ellenállását. Ez is okkal történne: 2018 második felében az EU-ban a bolgár elnökséget osztrák vezetés váltja, amely a szabadságpárti koalíció miatt szinte biztosan nem engedne egy ilyen súlyú migrációs kérdésben.

Az Origo azt is tudni véli, hogy az esélyes ellenzéki politikusok személyének kiválogatásában nagy szerep jut a Gulyás Márton vezetésével felállt Közös Ország Mozgalomnak, míg az esélyesnek tartott jelölteket a Soros-hálózat rendszeres anyagi támogatását élvező sajtótermékek mutatnák be az esetleg bizonytalankodó hazai választóknak.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek