EUR: 323,13 Ft
CHF: 286,40 Ft
2018. augusztus 15., szerda
Mária

Egyéb Miskolc

Elkezdődött a tartalékos katonák kiképzése

A múlt héten csaknem ötvenen ismerkedtek az elméleti és gyakorlati tárgyakkal. Aki elmúlt 18 éves, de még nem nyugdíjas, még mindig jelentkezhet tartalékos katonának. A tervek szerint 2026-ra a 16 borsodi járásban századnyi, vagyis 1600 tartalékos lesz bevethető rendezvényeken, ünnepségeken vagy akár katasztrófahelyzetben.

A résztvevők mindannyian tanulmányaik vagy munkájuk mellett vállalják, hogy segítenek a haza védelmében.
A Miskolci Egyetemen tartott nyílt órán Torma András rektor jogászként kiemelte, hogy az Alaptörvény 31. cikke értelmében minden magyar állampolgárnak kötelessége a hazát védeni. A rektor azt is mondta, hogy azért van szükség képzett tartalékosokra, mert országunkat csak mi magunk tudjuk megvédeni.


Tartalékos katonák gyakorolják a jármű átvizsgálást

Az önkéntesek felkészítése egészségügyi ismeretek, térképismeretek és alaki mozgások gyakorlásával kezdődött. Az önkéntes tartalékos katonai szolgálatot a Magyar Honvédség azért hozta létre, hogy rendkívüli állapot esetén vagy védelmi helyzetben kiegészítsék és tehermentesítsék a hivatásos és szerződéses állományt.

Kapcsolódó Cikkek

 • In memoriam Matus György

  In memoriam Matus György

  72 éves korában elhunyt Matus György, a Vörösmarty Színház művésze, aki 20 évig volt a Miskolci Nemzeti Színház társulatának tagja.

 • Licitáljon, hogy segíthessen!

  Licitáljon, hogy segíthessen!

  A nyíregyházi Tomek Zoltán jól ismert a futball szurkolói körökben. A 42 éves kétgyermekes, súlyosan beteg édesapáért az elmúlt egy évben összefogott az egész magyar sporttársadalom.

 • Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  Tíz éve jár a siker útján a Holdviola

  A kétezres évek egyetlen miskolci zenekara a Holdviola, mely országosan is ismert és sikeres. Tízéves évfordulójukra készülve kerestük meg Farkas Pétert, a formáció vezetőjét, hogy beszéljen nekünk az indulásról, sikerekről és az elkövetkezendő időszak terveiről.

 • Cserkészek táboroztak

  Cserkészek táboroztak

  Láthatóan jó hangulatban telt a visegrádi négyek országaiból érkező cserkészek számára szervezett nemzetközi találkozó, amelynek Dunaújváros adott otthont.