EUR: 322,00 Ft
CHF: 281,43 Ft
2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Debrecen

Élményfestészet – kezdőknek is!

Budapestről indultak országos hódító útjukra a Piktor Tanoda festőkurzusai, amelyek városunkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mégpedig olyannyira, hogy minden alkalommal telt ház fogadja az oktatókat a debreceni Ifjúsági Házban.

Sokan eljátszanak a festés gondolatával, azonban végül mégsem ragadnak ecsetet. Hogy miért? Nos, ennek több oka lehet: vagy nem mernek nekifogni, mert nem tartják magukat elég tehetségesnek, vagy fogalmuk sincs, hogyan lássanak hozzá. Nekik segít a Piktor Tanoda, amelynek hitvallása Vincent Van Gogh gondolatával tökéletesen leírható: „Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: »nem tudsz festeni!«, akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul.”


– Oktatóink lépésről lépésre megtanítják a gyakorlati fogásokat, elmondják a szükséges tudnivalókat annak érdekében, hogy ne csak egy elkészült (akril, olaj, akvarell) festménnyel gazdagodjanak a résztvevők, hanem a közös festés során elsajátított elméleti, gyakorlati ismeretek birtokában otthon is képesek legyenek egy festményt önállóan megfesteni – árulta el Mulik Tünde, a tanoda vezetője.

Azt pedig, hogy mekkora igény van az ilyen fajta kreatív, alkotó tevékenységre, jól mutatja az érdeklődők folyamatosan emelkedő száma.


– Egyre több kisebb-nagyobb városból keresnek meg bennünket a művelődési házak munkatársai, hogy tartsunk náluk is festőkurzusokat. Akkora az érdeklődés, hogy szinte alig győzzük! Egész héten – a hétfői és szerdai nap kivételével – a vidéket járjuk, ami nagyon fárasztó, de egyben hatalmas öröm is számunkra, hiszen ez is jól mutatja, hogy mekkora szükség van az alkotásra a hétköznapokban is – mondta el Tünde.

Ha valaki kedvet kapott hozzá és kipróbálná magát amatőr piktorként, a piktortanoda.hu weboldalon minden információt megtalál a jelentkezéssel kapcsolatban. Legközelebb március 3-án és 4-én az élményfestéssel ismerkedhetnek az érdeklődők az Ifjúsági Házban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.