EUR: 317,99 Ft
CHF: 280,78 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Baja

Élményfestészet – kezdőknek is!

Budapestről indultak országos hódító útjukra a Piktor Tanoda festőkurzusai, amelyek városunkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Mégpedig olyannyira, hogy minden alkalommal telt ház fogadja az oktatókat a bajai Ciszterci Házban.

Sokan eljátszanak a festés gondolatával, azonban végül mégsem ragadnak ecsetet. Hogy miért? Nos, ennek több oka lehet: vagy nem mernek nekifogni, mert nem tartják magukat elég tehetségesnek, vagy fogalmuk sincs, hogyan lássanak hozzá. Nekik segít a Piktor Tanoda, amelynek hitvallása Vincent Van Gogh gondolatával tökéletesen leírható: „Ha hallasz belül egy hangot, ami azt súgja: »nem tudsz festeni!«, akkor okvetlenül állj neki festeni, és a hang elnémul.”


– Oktatóink lépésről lépésre megtanítják a gyakorlati fogásokat, elmondják a szükséges tudnivalókat annak érdekében, hogy ne csak egy elkészült (akril, olaj, akvarell) festménnyel gazdagodjanak a résztvevők, hanem a közös festés során elsajátított elméleti, gyakorlati ismeretek birtokában otthon is képesek legyenek egy festményt önállóan megfesteni – árulta el Mulik Tünde, a tanoda vezetője.

Azt pedig, hogy mekkora igény van az ilyen fajta kreatív, alkotó tevékenységre, jól mutatja az érdeklődők folyamatosan emelkedő száma.


– Egyre több kisebb-nagyobb városból keresnek meg bennünket a művelődési házak munkatársai, hogy tartsunk náluk is festőkurzusokat. Akkora az érdeklődés, hogy szinte alig győzzük! Egész héten – a hétfői és szerdai nap kivételével – a vidéket járjuk, ami nagyon fárasztó, de egyben hatalmas öröm is számunkra, hiszen ez is jól mutatja, hogy mekkora szükség van az alkotásra a hétköznapokban is – mondta el Tünde.

Ha valaki kedvet kapott hozzá és kipróbálná magát amatőr piktorként, a piktortanoda.hu weboldalon minden információt megtalál a jelentkezéssel kapcsolatban. Legközelebb március 10-én az élményfestéssel ismerkedhetnek az érdeklődők a Ciszterci Házban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.