EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 23., szombat
Emőke

Egyéb Sopron

Előtérben az egészséges életmód

Sopronban minden feltétel adott az egészséges életmódhoz, hiszen jelenleg 70 egyesület áll a sportolni vágyók rendelkezésére. Összefoglaljuk, milyen sportolási lehetőségek közül lehet választani.

Sopron büszkén viseli a Nemzeti Sportváros címet, de ez egyúttal komoly felelősség is. A városvezetés egyik legfontosabb feladatának tartja az egészségre nevelést, ezért nagy figyelmet fordít a szabadidős lehetőségek folyamatos fejlesztésére.


Sopronban minden adott ahhoz, hogy a gyerekek remekül érezzék magukat
Fotó: SMJV

Nagyon jó helyzetben vannak a családok, hiszen a közelmúltban számos játszótér újult meg Sopronban, ráadásul újakat is átadtak.
Emellett az idősebbek is könnyen választhatnak magunknak kikapcsolódást, a szabadtéri fitneszparkok igazán népszerűek lehetnek.
Az utóbbi években több sportlétesítmény újult meg: az aréna kibővült és korszerűsödött, a labdarúgó-stadionban pedig a lelátók fedésével és a kiszolgáló egységek fejlesztésével javították a sportolási és szurkolási lehetőségeket. Rendelkezésre áll a felújított kurucdombi Halász Miklós Sporttelep, ahol új műfüves pályák épültek a kispályás bajnokság és az utánpótlás igényeinek kiszolgálására.
Az Ágfalvi úti sporttelepen kialakítottak egy színvonalas utánpótlásközpontot, de várhatóan megújul az Anger- réti pálya is.

Sopronban számos sportolási lehetőség közül lehet választani
Fotó: SMJV

Az utóbbi évtizedek legnagyobb sportberuházásaként új fedett uszoda épül a Lövérekben, amely kiváló feltételeket biztosít majd a sportolni, kikapcsolódni, úszni vágyók számára.
A város mindent megtesz annak érdekében, hogy folyamatosan korszerűsödjenek a sportlétesítmények. Ez azért is fontos, mert jelenleg 70 egyesület működik Sopronban.

Kapcsolódó Cikkek