2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Miskolc

Emberi érzések megfestve

Március 8-án 16.30-kor a Nagyszínház emeleti társalgójában nyílik meg dr. Reinecker Szandra festő első kiállítása. A kiállítást megnyitja: Molnár Attiláné, közreműködnek: Simon Vivien hegedűművész, Varga Krisztina zongoraművész.   

Dr. Reinecker Szandra festőművész

A festő így nyilatkozott motivációiról és alkotásairól: – 1988-ban születtem Miskolcon. Az első találkozásom a festészettel nagyapám révén történt – Reinecker János, 1910–1990 –, aki festőművészként és műszakirajz-tanárként alkotott és dolgozott Miskolcon. A festészet szeretetét és talán némi tehetséget is, azt hiszem, tőle örököltem, bár személyesen sajnos nem ismerhettem.


– Középiskolai tanulmányaim elvégzése után a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem diplomát jogászként. A festészet mindig is foglalkoztatott, és készültek is képeim az évek során, de igazán nagy hangsúlyt a teherbe esésemmel párhuzamosan keletkező szabadidőtöbbletnek és a bennem feltörő anyai érzéseknek köszönhetően tudtam rá helyezni – ez 2016-ban történt. Ezt követően a mai napig nagyon termékeny időszakon megyek keresztül és folyamatos fejlődést érzek a munkáimon. Jellemzően akrilfestékkel festek vászonra, farostra, illetve különböző vegyes technikákkal kísérletezem. Figurális és absztrakt képeket is készítek. Témáim jellemzően emberek – nők –, emberi érzések, érzelmek. A festészet számomra nem csupán vászon, ecset és festék találkozása, hanem egyfajta önkifejezés, önmegvalósítás. Kiegyensúlyozottságot és nyugalmat biztosít számomra. Rengeteg megvalósításra váró ötlet, képvázlat és színkompozíció kavarog a fejemben nap mint nap, melyeknek utat kell adnom a festéssel. Jellemzően magányosan, éjszaka, lámpafény mellett, komolyzenei kíséretben festek. Bízom benne, hogy festményeimmel másokban is érzelmeket tudok kelteni, örömet tudok szerezni – tette hozzá a festőművész.

Dr. Reinecker Szandra Szieszta című alkotása

 

Szandra szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a bemutatkozó kiállítás megnyitójára! A kiállított festmények egy hónapon keresztül tekinthetők meg a színház látogatói számára. Előadásokon kívül, előre egyeztetett időpontokban, a művész tárlatvezetésével együtt adhatjuk át magunkat a műélvezetnek. A kiállítás tárgyát képező festmények megvásárolhatóak.


A művész nem azt festi, amit lát, hanem azt, amit másoknak meg kell mutatnia. (Edgar Degas)

Kapcsolódó Cikkek