EUR: 321,86 Ft
CHF: 281,07 Ft
2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XIX.kerület

Emelt szintű informatika és robotika a Puskásban!

Új lehetőségek várják a Puskás Ferenc Általános Iskola tanulóit a 2018–2019-es tanévben. Az intézmény – további tizenhárom kerületi iskolával együtt – tavaly év végén kapott az iskolákat fenntartó Klebelsberg Központtól informatikai eszközöket, így tovább bővül a kínálat.

A 2018–2019-es tanévre emelt szintű informatikai és robotikai osztályt indít az első és ötödikes évfolyamos diákok számára a Puskás iskola. Az emelt szintű informatikaoktatás már az első osztálytól kezdve heti két szaktárgyi órát és két szakkört, míg a felsősöknél induló emelt szintű informatikai és robotikai osztály heti két szaktárgyi órát és két szakkört jelent. A tanulók számára a programozás, robotika, weblapszerkesztés, videószerkesztés, irodai szoftverek megismerése mellett az ECDL Base számítógép-kezelői jogosítvány megszerzésére is lehetőséget biztosítanak.

(fotó: kispest.info)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.